2014.03.17.
Egy igazi napindító reggeli tele ízekkel és energiával. Ugyanakkor könnyű, nem akadályoz abban, hogy elfogyasztása után néhány órával már az ebédet tervezzük.
Hozzávalók (2 személyre)
- 2 db kenyér pirítósnak (teljes kiőrlésű lisztből)
- 6 db csiperkegomba (vagy barna csiperkegomba)
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- olívaolaj
- szárított bazsalikom
- szárított oregánó
Elkészítés
1. A vöröshagymát, az újhagymát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
2. A serpenyőben kevés olajon először a vöröshagymát pirítjuk meg. Félidőben hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Ha a kiengedett levét már elfőtte a gomba, lepirítjuk és hozzáadjuk az újhagymát.
3. Pár perc pirítás után beletesszük a fokhagymaszeleteket is. Végül a kockázott paradicsomot. Bazsalikommal és oregánóval megszórjuk. Addig pirítjuk, míg a paradicsom kissé megpuhul. Ne főzzük szét teljesen, néhány perc kell csak neki.
4. Pirítóst készítünk, melyet fokhagymával bedörzsölünk. A pirítósra még melegen ráhalmozzuk a gombás ragut.