Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gombás pirítós

2014.03.17.

Gombás pirítós

Egy igazi napindító reggeli tele ízekkel és energiával. Ugyanakkor könnyű, nem akadályoz abban, hogy elfogyasztása után néhány órával már az ebédet tervezzük.

 Hozzávalók (2 személyre)

  • 2 db kenyér pirítósnak (teljes kiőrlésű lisztből)
  • 6 db csiperkegomba (vagy barna csiperkegomba)
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • szárított bazsalikom
  • szárított oregánó

 Elkészítés

1. A vöröshagymát, az újhagymát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.

2. A serpenyőben kevés olajon először a vöröshagymát pirítjuk meg. Félidőben hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Ha a kiengedett levét már elfőtte a gomba, lepirítjuk és hozzáadjuk az újhagymát.

3. Pár perc pirítás után beletesszük a fokhagymaszeleteket is. Végül a kockázott paradicsomot. Bazsalikommal és oregánóval megszórjuk.  Addig pirítjuk, míg a paradicsom kissé megpuhul. Ne főzzük szét teljesen, néhány perc kell csak neki.

4. Pirítóst készítünk, melyet fokhagymával bedörzsölünk. A pirítósra még melegen ráhalmozzuk a gombás ragut.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!