2016.08.09.
Könnyen elkészíthető, finom nassolni való, melyet bárhová magunkkal tudunk vinni. Minél vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, annál ropogósabb lesz, de hagyhatjuk vastagabbra is, akkor mézeskalácsszerű süteményeket kapunk.
Hozzávalók
- 100 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
- 90 g teljes kiőrlésű fehér tönkölyliszt
- 60 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 3 g sütőpor
- 25 zsírszegény kakaópor
- 1 g őrölt fahéj
- 60 g Nyírfacukor
- 90 g puha vaj
- 165 g natúr joghurt
a tetejére:
- 1 db tojás
- 24 g szeletelt mandula
Elkészítés
1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. Gyúrjuk, dagasztjuk.
2. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk. (Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz). A tésztát felvert tojással megkenjük. A tetejét megszórjuk apróra vágott mandulával.
Éles késsel vagy derelyevágóval/pizza szeletelővel téglalapokat vágunk a tésztából, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk.
180 C fokon kb. 15 percig sütjük.
1 adag (15 g) tartalmaz:
Energia: 39 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 2 g
#egészséges étel #fehér cukor nélküli nassolnivaló #desszert #tönköly búzaliszt #csokiskeksz #kakós-mandulás keksz