2020.12.23.
Alkoss mennyeien finom karácsonyi vacsorát!
A töltött káposzta túl nehéz? A halászlevet nem szereted? Valami könnyebb, de különlegesebb karácsonyi vacsora receptet keresel, ami még egészséges és alakbarát is? Akkor ez a te recepted!
Hozzávalók (4 adag)
A húshoz:
800 g pulykamellfilé
só
őrölt fekete bors
1 evőkanál olívaolaj
A töltelékhez:
450 g aprított, fagyasztott spenót
100 g feta sajt
2 db mandarin
1 evőkanál (30 g) zöld fűszeres sajtkrém (Milfina, Aldi)
só
őrölt fekete bors
őrölt szerecsendió
A fűszeres sütőtökhöz:
2 db (1500 g tisztított súlyú) sütőtök
só
őrölt fekete bors
1 evőkanál olívaolaj
morzsolt oregánó
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra és alsó, felső (légkeveréses) sütésre.
A sütőtököt vágd félbe, majd vágd keresztbe mindkét felet. Kapard ki a belsejében lévő magokat, és hámozd meg a feleket. Vágd nagyobb kockákra, és tedd egy keverőtálba. Sózd, borsozd, adj hozzá morzsolt oregánót és olívaolajat. Keverd el a tálban, majd öntsd ki egy sütőpapírral bélelt tepsire. Terítsd el, és mehet is a sütőbe 30 percre, vagy ameddig ropogós nem lesz a teteje. Ha kész, vedd ki és tedd félre, de a sütőt hagyd még bekapcsolva.
A megsült tök kockák sorakoznak a sütőben
2. Amíg a tök sül, addig készítsd el a hús töltelékét. Ehhez a felolvasztott spenótot csepegtesd le, és tedd egy kisebb lábosba. Forrósítsd át. Próbáld meg az összes levet elpárologtatni róla. Közben sózd és borsozd is. Ha már forró, akkor vedd le a tűzről (ha maradt rajta lé, akkor öntsd le róla, hogy ne legyen folyós a tölteléked) és keverj hozzá szerecsendiót, feta sajtot, sajtkrémet és 2 db cikkekre szedett, felkockázott mandarint. Ha kész, akkor tedd hűtőbe addig, amíg a húst elkészíted.
Készül a töltelék
3. A húst tisztítsd meg, vágd nagyobb szeletekre és klopfold ki vékonyra. Teríts le egy sütőpapírt, tedd rá a húst és azon fűszerezd be sóval, borssal. Locsold meg olívaolajjal is, és masszírozd be a húsba a fűszereket. Ezt mindkét oldalával tedd meg. Vedd elő a tölteléket, és kend meg vele a hússzeleteket. Egyenletesen terítsd el, majd a sütőpapír segítségével göngyöld fel a húst. Tekerd be teljesen a sütőpapírba és a véget hajtsd be. Mehet is egy tepsire és a 200 fokra előmelegített sütőbe 40 perce, alsó és felső sütésre.
40 perc után vedd ki, bontsd ki a sütőpapírból és pirítsd meg még a tetejét is további 15 perc sütéssel. Ha kész, akkor mielőtt felvágnád a húst, pihentesd 15-20 percet.
Pihentetés után könnyebben és szebben tudod majd szeletelni. A hússzeleteket tedd tányérra, és halmozd mellé a sütőtök kockákat is.
Diétás édességeket is kipróbálnál? Akkor a Fitnesz Édességek könyvem neked való. » Megnézem
1 adag |
|
Energia: | 473 kalória |
Fehérje: | 15 g |
Szénhidrát: | 33 g |
Zsír: | 32 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita
Rita Fitnesz Receptjei - Hírlevél
Fitnesz receptek és életmódtippek, hogy ne maradj le semmiről! (Nyugi, nem tömöm tele a postaládádat, havonta maximum 2 hírlevelet küldök.)