Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Karácsonyi pulyka egészségesen: zöld-fűszeres, spenótos fetával és mandarinnal töltve

2020.12.23.

Karácsonyi pulyka egészségesen: zöld-fűszeres, spenótos fetával és mandarinnal töltve

Alkoss mennyeien finom karácsonyi vacsorát!

A töltött káposzta túl nehéz? A halászlevet nem szereted? Valami könnyebb, de különlegesebb karácsonyi vacsora receptet keresel, ami még egészséges és alakbarát is? Akkor ez a te recepted! 

 Hozzávalók (4 adag)

A húshoz:

  • 800 g pulykamellfilé

  • őrölt fekete bors

  • 1 evőkanál olívaolaj

A töltelékhez:

  • 450 g aprított, fagyasztott spenót

  • 100 g feta sajt

  • 2 db mandarin

  • 1 evőkanál (30 g) zöld fűszeres sajtkrém (Milfina, Aldi)

  • őrölt fekete bors

  • őrölt szerecsendió

A fűszeres sütőtökhöz:

  • 2 db (1500 g tisztított súlyú) sütőtök

  • őrölt fekete bors

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • morzsolt oregánó

 Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra és alsó, felső (légkeveréses) sütésre. 

A sütőtököt vágd félbe, majd vágd keresztbe mindkét felet. Kapard ki a belsejében lévő magokat, és hámozd meg a feleket. Vágd nagyobb kockákra, és tedd egy keverőtálba. Sózd, borsozd, adj hozzá morzsolt oregánót és olívaolajat. Keverd el a tálban, majd öntsd ki egy sütőpapírral bélelt tepsire. Terítsd el, és mehet is a sütőbe 30 percre, vagy ameddig ropogós nem lesz a teteje. Ha kész, vedd ki és tedd félre, de a sütőt hagyd még bekapcsolva.

sült sütőtök

A megsült tök kockák sorakoznak a sütőben

2. Amíg a tök sül, addig készítsd el a hús töltelékét. Ehhez a felolvasztott spenótot csepegtesd le, és tedd egy kisebb lábosba. Forrósítsd át. Próbáld meg az összes levet elpárologtatni róla. Közben sózd és borsozd is. Ha már forró, akkor vedd le a tűzről (ha maradt rajta lé, akkor öntsd le róla, hogy ne legyen folyós a tölteléked) és keverj hozzá szerecsendiót, feta sajtot, sajtkrémet és 2 db cikkekre szedett, felkockázott mandarint. Ha kész, akkor tedd hűtőbe addig, amíg a húst elkészíted.

Készül a töltelék

3. A húst tisztítsd meg, vágd nagyobb szeletekre és klopfold ki vékonyra. Teríts le egy sütőpapírt, tedd rá a húst és azon fűszerezd be sóval, borssal. Locsold meg olívaolajjal is, és masszírozd be a húsba a fűszereket. Ezt mindkét oldalával tedd meg. Vedd elő a tölteléket, és kend meg vele a hússzeleteket. Egyenletesen terítsd el, majd a sütőpapír segítségével göngyöld fel a húst. Tekerd be teljesen a sütőpapírba és a véget hajtsd be. Mehet is egy tepsire és a 200 fokra előmelegített sütőbe 40 perce, alsó és felső sütésre.

40 perc után vedd ki, bontsd ki a sütőpapírból és pirítsd meg még a tetejét is további 15 perc sütéssel. Ha kész, akkor mielőtt felvágnád a húst, pihentesd 15-20 percet.

Pihentetés után könnyebben és szebben tudod majd szeletelni. A hússzeleteket tedd tányérra, és halmozd mellé a sütőtök kockákat is.

Diétás édességeket is kipróbálnál?  Akkor a Fitnesz Édességek könyvem neked való. » Megnézem

1 adag

 

Energia:

473 kalória

Fehérje:

15 g

Szénhidrát:

33 g

Zsír:

32 g


Recept és ételfotók: Földi Rita

 

Rita Fitnesz Receptjei - Hírlevél

Fitnesz receptek és életmódtippek, hogy ne maradj le semmiről! (Nyugi, nem tömöm tele a postaládádat, havonta maximum 2 hírlevelet küldök.)

Név *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!