2020.11.08.
Karácsonyi recept a Fitnesz Édességek könyvemből
Gyorsan elkészíthető csokis finomságra vágysz, ami nem tartalmaz fehér cukrot és fehér lisztet sem? Csokis-meggyes pohárkrémemmel rátaláltál a neked való receptre. Akár ünnepi alkalmakra is elkészítheted, de ha délutáni diétás desszertet szeretnél, akkor is tökéletes választás lesz.
Hozzávalók (4 adaghoz)
A meggyzseléhez:
1 bögre (200 g) fagyasztott meggy
2 lapzselatin
A csokis réteghez:
200 ml habtejszín (30%-os, cukor nélküli), hidegen
2 evőkanál (14 g) kakaópor (zsírszegény, cukrozatlan, magas kakaótartalommal)
2 lapos evőkanál (20 g) xilit.
A tetejére:
1 evőkanál (5 g) bio pirított kókuszcsipsz
Elkészítés
1. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe, legalább 5 percig.
2. A fagyasztott meggyet tedd egy nyeles lábosba és olvaszd fel. Ha már kiengedte a levét és kissé összeesett, akkor vedd le a tűzről és keverd bele a lecsöpögtetett és kinyomkodott zselatinlapokat. Az így kapott szószt kanalazd négyfelé, a kiválasztott poharak aljába. Majd tedd be a hűtőbe 30-40 percre, hogy megdermedjen és zselé legyen belőle.
3. Egy keverőedénybe öntsd bele a hideg tejszínt, add hozzá a kakaóport és a xilitet. Elektromos habverővel verj belőle kemény habot.
4. Vedd ki a hűtőből a meggyzselét, kanalazd rá a csokihabot, és szórd meg a tetejét pirított kókuszcsipsszel. Azonnal fogyaszthatod.
Hűtőben tárolva 2-3 napig is eláll.
1 adag |
|
Energia: | 203 kalória |
Fehérje: | 2 g |
Szénhidrát: | 13 g |
Zsír: | 16 g |
Ez a recept benne van a Fitnesz Édességek könyvemben. Ha még több ilyen receptet szeretnél, nézd meg itt a könyvet!
Szerző: Földi Rita
Fotó: Kántor Mia | miakantorphotography.com