2016.06.25.
Nagyon finom, nagyon egyszerűen elkészíthető diétás ebéd
A rizs és a magas fehérjetartalmú csirkemell igazi testépítős ételnek számít. Diétám alatt nagyon sokszor szoktam ilyet enni, és hogy ne legyen unalmas, mindig más fűszerezést használok. Most két kedvencemet az oregánót és a fokhagymát kevertem össze hozzá. Nagyon finom, diétás ebéd lett az eredmény.
Hozzávalók (3 adag)
- 300 g csirkemell filé
- 1 ek. olívaolaj
- ½ csomag sült csirke fűszersó
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 2 csipet morzsolt oregánó
- 3 db fokhagyma
- 2 dl víz
Köret:
3 adag párolt jázmin rizs
saláta, paradicsom, uborka
Elkészítés
1. A csirkemell filét megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy tálba, befűszerezzük és olívaolajjal meglocsoljuk. Alaposan elkeverjük és hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
2. Tapadásmentes serpenyőben kevergetés mellett lepirítjuk a befűszerezett húst, majd felöntjük 1 dl vízzel, és lefedjük. Ezt még egyszer megismételjük. Ha már puha a hús, akkor felaprított fokhagymával megszórjuk és pár percig tovább pároljuk még.
Friss petrezselyemmel elkevert jázmin rizzsel és sok zöldséggel fogyasztjuk.
1 adag csirkemell 40 g rizzsel tartalmaz:
Energia: 288 kcal
Fehérje: 28 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 5 g