2020.11.09.
Ünnepi finomság egészségesen
A Fitnesz Édességek könyvemben egy fügeszósszal meglocsolt pannát találsz. Ezt a fügés receptet dolgoztam át karácsonyira. Füge helyett narancsot használtam, melyet fahéjjal bolondítottam meg. Imádnivaló, lágy krémes desszertet készíthetsz, ha követed a receptemet.
Hozzávalók (3 adaghoz)
A panna cottához:
200 ml habtejszín (30%-os, cukor nélküli)
1 evőkanál xilit vagy eritrit
3 lapzselatin
A narancsszószhoz:
½ narancs
1 evőkanál (10 g) xilit
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 filter Karamellás Rooibos tea
1 dl víz
Elkészítés
1. Egy lábosba öntsd bele a tejszínt és a xilitet. Melegítsd fel, de nem kell forrnia, csak legyen elég meleg ahhoz, hogy a xilit teljesen elolvadjon benne. Ez kb. 5-8 percet vesz igénybe.
2. Közben a zselatinlapokat 5 percig áztasd hideg vízben. Vedd ki és nyomkodd ki belőlük a felesleges vizet, majd tedd bele a lapokat a forró tejszínbe és kevergetve oldd fel. Az így kapott tejszínt kanalazd szét három szilikonos muffinformába vagy kisebb pohárba. Tedd hűtőbe legalább három órára.
3. Forralj fel egy deciliter vizet és három percig áztasd benne a tea filtert.
4. Addig a narancsot pucold meg és vágd apró kockákra, majd tedd bele egy lábosba. Add hozzá a xilitet és a fahéjat. Forrald fel és közben kevergesd. Öntsd hozzá az elkészített karamellás teát, majd forrald be a levét. Akkor van kész, ha sűrű krémet kaptál. A krémesebb állag érdekében turmixgéppel még turmixold át.
5. Ha elkészült a panna cotta, kanalazd rá a meleg narancsszószt. Akkor a legélvezetesebb, amikor a hideg pannát kicsit megolvasztja a meleg szósz. Hmm...
Hűtőben tárolva 3-4 napig is eláll.
1 adag |
|
Energia: | 215 kalória |
Fehérje: | 3 g |
Szénhidrát: | 8 g |
Zsír | 20 g |
Kíváncsi vagy a fügés verzióra is? Rendeld meg a Fitnesz Édességek könyvemet, amelyben 43 diétás desszert receptjét találod. » Megnézem
Recept és ételfotók: Földi Rita