2014.06.17.

Nemcsak az ázsiai ízek szerelmesei, de a fogyókúrázók is örömüket lelhetik ebben a pikáns finomságban. A csípős ételek állítólag fogyasztó hatásúak. Kiváló köret lehet sült csirke mellé, de önállóan is megállja a helyét.
Hozzávalók (2 személyre)
- 1 db sárgarépa
- 1/2 karalábé
- 1 db lilahagyma
- 1/2 kaliforniai paprika
- 3 db újhagyma
- 1 db kisebb cukkíni
- 1 db fokhagyma
- só
- őrölt chili cayenne
- 1-2 ek. szójaszósz
- 2 ek. szezámolaj
- 4 ek. szezámmag
- 70 g rizstészta (én cérnametéltet használtam)
Elkészítés
1. Zsülienre (gyufametéltre) vágjuk a répát, a karalábét, a cukkínit és a paprikát. Felszeleteljük a hagymákat.
2. Wokban vagy egy serpenyőben szezámolajat forrósítunk. Hozzáadjuk a zöldségeket a cukkíni és az újhagyma kivételével. Sózzuk.
Ha a zöldségek már kellően megpirultak, akkor hozzáadjuk az újhagymát és a cukkínit is. Őrölt chilivel megszórjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és tovább pirítjuk.
A végén szezámmagot keverünk hozzá, ezzel is pirítjuk, majd hozzáadjuk az elkészített rizstésztát és szójaszósszal meglocsoljuk.