2016.06.04.
Gyorsan elkészíthető, könnyű vacsora
Ebben a könnyű, nyári, alacsony kalóriatartalmú finomságban az uborkasaláta van a főszerepben. Ízével tökéletesen kifejezi a nyári életérzést. Fogyaszthatjuk csirke helyett hal mellé is. Gyorsan elkészíthető, könnyű vacsorának ajánlott.
Hozzávalók (2 adag)
- 300 g csirkemell filé
- sültcsirke fűszersó
- 2 tk. olívaolaj
a salátához:
- 1 nagyobb darab kígyóuborka
- 1-2 szál újhagyma
- 2 pohár natúr joghurt
- 1 marék finomra vágott kapor
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítés
1. A csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk, majd befűszerezzük. Kevés olajon, kerámia serpenyőben pirosasra sütjük úgy, hogy időnként egy kevés vizet is öntünk alá, hogy szaftos legyen a hús.
2. Az uborkát megmossuk és vékony félkarikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük. 5 percet állni hagyjuk.
Közben felaprítjuk a kaprot és az újhagymát karikára vágjuk. Végül az összes hozzávalót belekeverjük a joghurtba. Egyből fogyaszthatjuk is.
1 adag (120 g sült csirkemellel) tartalmaz:
Energia: 259 kcal
Fehérje: 37 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 7 g