Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Tejberizs málnalekvárral - alacsony kalóriatartalmú isteni, diétás desszert

2020.08.30.

Tejberizs málnalekvárral - alacsony kalóriatartalmú isteni, diétás desszert

Próbáld ki ezt a klasszikus édességet fitnesz verzióban, cukor nélkül!

A tejberizst el lehet készíteni diétás verzióban, alacsony kalóriatartalommal is. A szénhidráttartalma viszont a rizs miatt továbbra is magas lesz, így tízóraira ajánlanám inkább, vagy edzés utáni nasinak, azoknak akiknek belefér. 

 Hozzávalók (3 adaghoz)

A tejberizshez:

  • 100 g Arborio rizottó rizs

  • 150 g tej

  • 250 g víz

  • 1 csipet só

  • 2 evőkanál xilit

Feltétnek:

  • adagonként 2 evőkanál (40 g) cukormentes málnadzsem

  • friss gyümölcsök, például: málna, áfonya, ribizli  

 Elkészítés

1. Öntsd egy kisebb lábosba a rizst, add hozzá a tejet, a vizet, egy csipet sót és a xilitet. Tedd fel a tűzhelyre és forrald fel. Közben kevergesd, hogy ki ne fusson. Ha felforrt, akkor vedd le hőt és közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett főzd puhára a rizst. Félidőben le is takarhatod, de fontos, hogy keverd meg sokszor.

2. Ha már krémes állagú, akkor készíts ki három tálkát. Öntsd bele a tejberizst. Várj 15 percet, hogy kicsit kihűljön. 

3. Kanalazd rá a lekvárt, és szórd meg a friss gyümölcsökkel. Fogyaszd melegen vagy lehűtve.

 Tipp: Ha kihűtőd, akkor keverhetsz hozzá vaníliás fehérjeport is.

Tejberizs málnalekvárral

Más diétás édességeket is kipróbálnál? Akkor a Fitnesz Édességek könyvem neked való. » Megnézem


1 adag

 

Energia:

198 kalória

Fehérje:

4 g

Szénhidrát:

49 g

Zsír:

1 g


Recept és ételfotók: Földi Rita

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!