2016.04.30.
Néhány egyszerű hozzávalóból kitűnő party falatok lehetnek. Teljes kiőrlésű kenyérrel reggelire is fogyaszthatják a diétázók (kellő fehérje és szénhidrát pótlás garantálva). Uborka szeleteken kínálva pedig egy könnyű vacsorának is nagyszerű választás. Csak az a baj, hogy nem lehet eleget enni belőle. Próbáljátok ki!
Hozzávalók (2-4 személyre)
- 2 db olívaolajos tonhal konzerv
- 3 db keményre főzött tojás
- 6-7 db friss bazsalikom levél
- 3 szál újhagyma szár része
- só
- őrölt fekete bors
- 1 tk. citromlé
alkalomnak megfelelően: teljes kiőrlésű kenyér vagy kígyóuborka
Elkészítés
1. A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor kettévágjuk, a sárgáját kiszedjük (erre nem lesz szükségünk) a fehérjét pedig feldaraboljuk.
2. Az újhagymát megmossuk és a szár részét finomra vágjuk. A bazsalikommal is így teszünk.
3. A tonhalról leöntjük az olajat. Az olajat félretesszük, a tonhalat pedig egy aprító gépbe tesszük. Hozzáadjuk tojásdarabokat és a felaprított bazsalikomot is. Krémes állagúra keverjük a géppel úgy, hogy hozzáadagolunk egy keveset a félretett olajból. A végén sózzuk, borsozzuk és citromlével ízesítjük, majd még egyszer átkeverjük.
4. A felaprított újhagymaszárat már csak kanállal keverjük hozzá, ettől rusztikus állagú lesz.
5. Az egészet egy tálkába, vagy egy csatos üvegbe tesszük és min. 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Miután kivettük a hűtőből pirítós kenyérre vagy kígyóuborka szeletekre kenjük.