2016.07.01.
Könnyű, diétás nassolnivaló vagy egy kerti parti előétele lehet ez a zöldfűszeres sajtkrém roppanós zöldségekkel. Nyári melegben jól esik nyers, friss zöldségeket rágcsálni. Válasszuk a magas víztartalmú uborkát, de lehet benne még paprika, répa vagy szárzeller is.
A lényeg, hogy ezeknek nagyon alacsony a kalóriatartalma és egy villámgyorsan elkészíthető mártással dekoratívan tálalhatóak. Biztos, hogy még azok is rá fognak kapni, akik nem szeretik annyira a zöldségeket.
Hozzávalók (2 adag)
- 120 g Pilos zsírszegény friss sajt (Lidl-ben kapható)
- 60 g natúr joghurt
- 100 g natúr vagy tejszínes krémsajt
- ½ csomó petrezselyemzöld
- só
- pár csepp olívaolaj
- pár csepp citromlé
ízlés szerint zöldségek: répa, uborka, szárzeller, kaliforniai paprika, újhagyma, stb.
Elkészítés
1. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk.
2. A mártogatós hozzávalóit összekeverjük egy tálban és már fogyaszthatjuk is.
1 adag sajtkrém zöldségek nélkül tartalmaz:
Energia: 225 kcal
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 15 g
#diétás #alakbarát #alakformáló étel #szénhidrát-csökkentett #gluténmentes #diétás étel #zöldség mártogatós #fogyókúra #nyári étel #grill partihoz #fehérje forrás #vegetáriánus étel #gyors étel #vendégváró étel #egészséges étel #vacsora tipp