2021.01.17.

Erről a napsütés fog eszedbe jutni!
Miért ne ehetnénk télen is nyári desszerteket? Felmerült bennem, hogy mi van, ha ebben a hideg, sötét időben egy nyáridőző finomságra van szükségünk, amiről a napsütés jut az eszünkbe? Így született ennek a magnós panna cottának a receptje és talán el sem hiszitek, de ahogy elkészült és leültem belekanalazni, még a nap is kisütött. 
Hozzávalók (3 adaghoz)
A panna cottához:
300 ml habtejszín (30%-os, cukor nélküli)
1 evőkanál xilit
4 lapzselatin
A mangó püréhez
1 érett mangó
1 evőkanál víz (ha elég érett a mangó, akkor nem kell víz)
Ha citrusosabb ízt szeretnél, akkor mehet bele lime vagy citromlé is.
Elkészítés
1. Egy lábosba öntsd bele a tejszínt és a xilitet. Melegítsd fel, de nem kell forrnia, csak legyen elég meleg ahhoz, hogy a xilit teljesen elolvadjon benne. Ez kb. 5-8 percet vesz igénybe.
2. Közben a zselatinlapokat 5 percig áztasd hideg vízben. Vedd ki és nyomkodd ki belőlük a felesleges vizet, majd tedd bele a lapokat a forró tejszínbe és kevergetve oldd fel. Az így kapott tejszínt öntsd szét 3 pohárba. Tedd hűtőbe legalább három órára.
3. A mangót tisztítsd meg és a belsejét kanalazd ki egy turmixgépbe. Ha elég érett a mangó, akkor sem édesítőszer sem víz nem kell hozzá. Ha nem elég érett, akkor tegyél bele egy kevés xilitet és vizet vagy citomlevet, hogy könnyebb legyen turmixolni.
A mangó pürét kanalazd a panna cotta tetejére és már fogyaszthatod is.
Hűtőben tárolva 3-4 napig is eláll!
Díszítésnek ezúttal bazsalikom leveleket használtam.
1 adag |
|
Energia: | 379 kalória |
Fehérje: | 5 g |
Szénhidrát: | 26 g |
Zsír | 30 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita