Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Karfiolpüré sült csirkemellel

2020.08.25.

Karfiolpüré sült csirkemellel

Krumplipüré helyett egészségesebbet!

A magas keményítőtartalmú ételeket, mint például a burgonyát nem ajánlott zsiradékokkal együtt fogyasztani, ha fogyni szeretnél. A burgonyapüré vajjal, tejszínnel, vagy tejjel kikeverve igazi zsírépítőnek számít. Ehelyett más zöldségekből is készíthetsz pürét, ami sokkal diétásabb lesz. Zellert már csináltam. Recept itt. Ezúttal pedig a karfiollal próbáltam ki. Így is nagyon finom lett és megállapítottam, hogy tökéletesen helyettesíti a krumplipürét.

Arra viszont ügyelj, hogy a pürék gyors felszívódású szénhidrátnak számítanak, így ezt a karfiolpürét sült csirkemellel fogyasztva válaszd vacsorára, de nyugodtan megehetsz hozzá egy szelet rozskenyeret is, ha olyan típus vagy, hogy neked még lassú felszívódású szénhidrát szükséges az esti időszakban is.  Ha ebédre eszed, akkor pedig mindenképpen egyél hozzá egy nagy szelet teljes kiőrlésű kenyeret.

 Hozzávalók (3 adaghoz)

A karfiolpüréhez:

  • 1 kg karfiol

  • 100 ml tej (1,5%-os)

A sült csirkéhez:

  • 300 g csirkemell filé

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • ½ csomag sült csirke fűszersó

Díszítés, szórás:

  • 1 teáskanál lenmag

 Elkészítés

1.  A csirkemellet tisztítsd meg, és kockázd fel. Fűszerezd be, és locsold meg olívaolajjal. Keverd össze és hagyd állni 5-10 percig, majd süsd aranybarnára egy forró serpenyőben. Vedd ki és tedd félre.

2. A karfiolt tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. Tedd bele egy lábosba, sózd meg és öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje. Fedő alatt párold teljesen puhára, majd ha kész, akkor öntsd le róla a főzővizet, add hozzá a tejet és botmixerrel krémesítsd (vagy ha van termo üveges turmixgéped, akkor öntsd át abba). Turmixold fincsi krémesre.

A karfiolpürét tálald egy mélytányérba, tedd rá a sült csirkemellet és szórd meg egy kevés lenmaggal.

Karfiolpüré sült csirkemellel

Ha nem csak diétás csirkemell recepteket szeretnél, hanem diétás édességeket is kipróbálnál, akkor a Fitnesz Édességek könyvem neked való. » Megnézem

1 adag (100 g csirkemell és 200 g püré, 3 g lenmag)

 

Energia:

266 kalória

Fehérje:

30 g

Szénhidrát:

14 g

Zsír:

9 g

 

Recept és ételfotók: Földi Rita

 

vissza