Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Medvehagymás cukkini főzelék olaszos sült csirkével

2021.04.05.

Medvehagymás cukkini főzelék olaszos sült csirkével

Könnyű és egészséges vacsora

Sosem értettem, hogy medvehagyma-szezonban miért tesznek az emberek szinte mindenbe medvehagymát. Aztán az történt, hogy cukkini főzeléket szerettem volna készíteni egy kis maradék cukkiniből és ahogy benyúltam a hűtőbe a cukkiniért, találtam mellette egy kis maradék medvehagymát is. Gondoltam, zöld-zöld: rossz páros nem lehet. Azóta jobban értem a medvehagyma-szezon lényegét, a cukkinit pedig bátran komponálom vele. Egészséges, finom és gyors vacsora készült belőle egy olaszos fűszerezésű sült csirkével.

 Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 2 közepes méretű (400 gramm) cukkini

  • őrölt fekete bors

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 1 evőkanál zabpehelyliszt

  • 200 ml főzőtejszín

  • 100 ml víz

  • ½ csomó (40 gramm) medvehagyma

a sült csirkéhez

  • 2 szelet csirkemell

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • olaszos fűszersó

 Elkészítés

1. A csirkemellet tisztítsd meg. Mosd meg, hogy lejöjjenek róla az esetleg rajta maradt csontdarabok. Itasd le róla a felesleges vizet egy konyhai papírtörlővel.

2. Vágd le a fehér részeket, amelyek a kötőszövetből maradtak rajta és a zsírosabb részeket is.

3. Vékonyan szeleteld fel. Fűszerezd és locsold meg olívaolajjal. (Ezt akár előző nap is elkészítheted, mert nem árt, ha állni hagyod.)

4. A befűszerezett csirkemell szeleteket tedd egy hőálló edénybe (olaj már nem kell rá, elég a pác) és 200 C fokon 10-15 perc alatt süsd meg. Majd zárd el a tűzhelyet és ugyanannyi időt, amennyit sütötted hagyd pihenni bent a sütőben. (Ettől omlós lesz.)

5. A medvehagymát tisztítsd meg és aprítsd fel. Tedd félre.

6. A cukkinit mosd meg, vágd le a két végét, vágd félbe, majd hosszában vágj belőle szeleteket.

7. Egy fedeles serpenyőben forrósíts olívaolajat, add hozzá a cukkinit, sózd, borsozd és kevergetve pirítsd meg benne a cukkini félszeleteket. Majd add hozzá a lisztet. Keverd el és a kicsit pirítsd a liszttel is. Önts hozzá vizet és kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor add hozzá a medvehagymát és a tejszínt is. Forrald át, majd alacsonyabb hőfokon főzd még pár percig. Szükség esetén, a végén még sózd meg.

1 adag

 

Energia:

401 kalória

Fehérje:

29 g

Szénhidrát:

14 g

Zsír:

26 g

 

Recept és ételfotók: Földi Rita


vissza