2015.11.04.

Mit szólnál egy különleges őszi vacsorához? Készíts Camembert sajttal töltött sült almát! Előételnek is tökéletes.
Hozzávalók (3 személyre):
3 db alma
2 csomag camembert sajt
1 marék dió
½ citrom leve
2 ek metélőhagyma
só
worchester szósz
2 ek. vaj
1 nagyobb gerezd fokhagyma
Elkészítés:
1. A vajat kissé felolvasztjuk, és habverővel habosra keverjük. Belekeverjük egy fakanállal az 1 cm-es kockákra vágott camembert sajtot. Sózzuk, worchester szósszal, zúzott fokhagymával és citromlével ízesítjük. Majd az egészet szitán áttörjük, hogy egy sokkal lágyabb krémet kapjunk. Ezt a krémet és a maradék durvább részeket három részre szedjük. Az egyikbe snidlinget keverünk, a másikba száraz serpenyőben elősütött és durvára aprított diót, a harmadikba lehet apró almakockákat, vagy maradhat üresen is.
2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és a magházat kiszúrjuk. Nem kell teljesen, hogy ne folyjon ki a sajt a sütésnél. A felső egyharmadát levágjuk az almának, és belsejét karalábévájóval kiszedjük, hogy minél több töltelék férjen bele.
Amíg az almákkal dolgozunk, tároljuk citromos vízben, hogy ne barnuljanak meg.
3. Végül a háromféle tölteléket belekanalazzuk a lecsöpögtetett almákba, rátesszük az alma fedelét és kivajazott tepsibe tesszük. Légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük.
A megsült almákat kihűtjük, tetejét snidlinggel megszórjuk.