Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











A prémium kategóriás bika házhoz jön és még ajándékokat is hoz

 

A prémium kategóriás bika házhoz jön és még ajándékokat is hoz

5 luxus tipp, amitől különlegesnek érzed magad

Olvastam Jókúti András blogbejegyzését a Világevőn. Követem, hiszen az egyik leghíresebb magyar gasztroblogger. Példaképem is. Meg akartam nézni, hogy mit csinál gasztrobloggerként a járvány idején. Mert ugye az éttermek nincsenek nyitva, tesztelni így elég nehéz, otthon főzni viszont lehet, de azért be kell néha dobni ennél valami eltérőbb témát is. Be is dobott. Éttermeket tesztelt, de úgy, hogy házhoz szállíttatta az ételeket, még a fine diningot is! Izgalmas tesztet készített, mint mindig (itt olvashatod), de a cikk alatti hozzászólások jobban felkeltették az érdeklődésemet, mint maga a teszt és a megkóstolt ételek.

András is belefutott az index.hu-ra felkerült blogbejegyzések ördögi csapdájába. Igaz, hogy itt több ezren is láthatják az írást, viszont ennek közönsége megérne egy külön blogbejegyzést is, de ezt inkább meghagynám a társadalomkritikusoknak. A blogbejegyzésre rengeteg kritika érkezett, de ezek nem a gasztronómiáról szóltak, hanem arról, hogy miért használnak annyi műanyagot a csomagolásnál, hogy András miért csak Budapesten tesztel, meg egyáltalán ki engedheti meg magának ezeket a prémium ételeket?

Olvastam a hozzászólásokat, és fogtam a fejem. András jó szándéktól vezérelve bemutatja azoknak a helyeknek a házhoz szállítási kínálatát, amelyek a veszélyhelyzet miatt nem tudnak másképp bevételhez jutni és fennmaradni. Sok helyen csak így tudják megoldani azt, hogy ne kelljen elküldeniük a személyzetet.

Bloggerként nem csak az éttermeknek segít az írásával, hanem azoknak is ad egy tuti tippet, akik vágynak valami újra, mivel felhívja a figyelmet arra, hogy egyébként karantén idején is lehet prémium helyekről enni, minőségi ételeket rendelni.

Írt egy szuper blogbejegyzést. Biztosan jó pár órányi energiát tett bele és a nevét is adta hozzá. Ezután pedig névtelen hozzászólók zéró toleranciával kritizálják, nem is az írást, hanem olyan körülményeket, tényeket, amelyekről András nem tehet. ,,Ha sapka van rajta, azért, ha meg nincs rajta, akkor azért!”

Sajnáltam Andrást, mert tudom, hogy milyen meló van egy ilyen cikkel és nekem kifejezetten tetszett, hogy a figyelmembe ajánlotta ezt a lehetőséget. Tudom, hogy ezekben az időkben még kevesebben engedhetik meg maguknak a luxust, és nyilván mindenben lehet a rosszat is keresni és látni. Én viszont a jót szeretném ebben is meglátni. Úgy hiszem, a rendelésemmel segíthetek, hogy munkahelyek maradjanak meg és ne tűnjön el a minőségi vendéglátás. Ezért döntöttem úgy, hogy én is rendelek egy fine dining étteremből. Meg persze azért is, mert vágyom a változatosságra és arra, hogy meglepjenek új ízekkel. Ezt pedig most a Caviar & Bull étteremtől vártam.

Első lépés: Nézz ki egy felső kategóriás éttermet – lehetőleg olyat, amit András még nem tesztelt házhoz szállítás terén, de válassz olyat, amiről a Dining Guide korábban már írt. A Caviar & Bull étteremben ráadásul Tivadar György a séf, akitől már számos finomságot kóstolhattam korábban. 

Második lépés: Nézd meg a neten, hogy mit ajánlanak tőlük mások. (Ez a Caviar & Bull esetében nem működött, mivel éppen aznap mutatták be a take away menüjüket, amikor én kitaláltam, hogy rendelni akarok, így az elsők között lehettem, aki megkóstolhatta a fine dining étterem elviteles ételeit.)

Harmadik lépés: Rendeld házhoz.

Negyedik lépés: Örülj, amikor kibontod a csomagot. Rá fogsz jönni, hogy a karácsonyi ajándék kicsomagolásának élménye ehhez képest el sem éri a boldogság-ingerküszöbödet – jó elvileg tudod, hogy mi van benne, de a kibontás mégiscsak meglepetéssel jár, amikor látod, hogyan tálalták. Ráadásul olyan ajándékokat is találhatsz benne, amire nem is számítasz.

Ötödik lépés: Fogyaszd el az ételeket azzal a jóleső érzéssel, hogy egy menő helyről rendeltél és tökéletesen megérdemled. Amúgy ebből a karantén szituból nem arra akarok évek múlva emlékezni, hogy csak paprikás csirkét meg spagettit ettem. Én örömmel fogok visszaemlékezni majd arra, hogy ekkor kipróbáltam valami újat, emlékezetest is.

Ezeket rendeltem a Caviar & Bull étteremből:

Előétel:

Lazac ropogós, marokkói citromos joghurt, marinált uborka, bébispenót | 3 100 Ft

Leves:

Kacsaerőleves, kacsával töltött agnolottival, zöldséggel | 1 900 Ft

Főétel:

Lassan készült Angus marhalapocka, konyakos borsmártás | 4 700 Ft

Desszert:

Somlói - a Magyar klasszikus kicsit másképp |  1 900 Ft

Snicklerone – Valrhona csokoládé, sós karamellás mogyoró, Bailey’s | 1 800 Ft

Összesen: 13 400 Ft

A fenti árak egyébként meglepően kedvezőek egy ilyen kategóriájú étteremhez képest. Én most többfélét meg akartam kóstolni, de ha csak egy főételt és egy desszertet választasz az is bőven elegendő lehet. Ráadásul nálam két desszert is került a kosárba, mivel a Somlói nagy kedvencem, így kíváncsi voltam, a Caviar & Bull hogyan csinálja, a Valrhona csokoládés Snicklerone pedig annyira különlegesnek tűnt, hogy úgy éreztem, nem hagyhatom ki. Olvasd csak tovább a cikket és kiderül, hogy megérte-e vagy sem.  

Az 5 tipp

1. Lazac ropogós, marokkói citromos joghurt, marinált uborka, bébispenót 

Amikor az étlapon olvastam, még nehezen tudtam elképzelni, hogyan lesz ropogós az alapból puha lazac. Egyszerű, de mégis trükkös módon érkezett. A lazac, ami szinte krémes volt, kapott egy ropogós, sült bundát. (Hasonlót ettem már rántott véres hurka formájában, ahol szintén élmény volt a ropogós bunda után beleharapni valami lágyba. Tivadar György séf munkássága volt az is.) Mindezt egy citromos joghurt és egy savanykás uborka egészítette ki. Briliáns előétel, ami nem is volt kevés adag!

2. Kacsaerőleves, kacsával töltött agnolottival, zöldséggel 

Ez a leves teljesen levett a lábamról. A ravioli szerű tésztába bujtatott, fűszeres kacsahús, ahogy felvágásnál lassan belecsúszott a forró levesbe és egyesült annak enyhén gyömbéres íz világával, olyan élményt nyújtott, amit már rég kaptam egy levestől. Roppanósra főtt répa, hagyma és szárzeller tette még tökéletessé ezt a mennyei erőlevest.

3. Lassan készült Angus marhalapocka, konyakos borsmártás

Kiváló minőségű, puha, zamatos húst kaptam roppanós zöldségekkel. A friss spárgáért egyenesen rajongtam, a konyakos borsmártás pedig karakteres íz világával feltette az i-re a pontot. 

4. Somlói - a Magyar klasszikus kicsit másképp 

Izgatottan vártam már, hogy megkóstoljam ezt a desszertet. Ez a „kicsit másképp” mindig bizsergető érzést vált ki belőlem. Hogyan lehet másképp csinálni egy somlóit? Mutatom.

Lágy, krémes csokoládé folyt ki a gömbből, ahogy a villával felvertem. Olyan volt, mint egy Kinder tojás, aminél nem tudhatod előre, hogy mit rejt magában. A piskótát, a mazsolát, a vaníliás ízeket ügyesen rejtették el egy-egy falat csoki vagy hab formájában, élmény volt felfedezni, hogy hol bukkan fel egy ismert dió vagy rum íz. Igazi meglepetés volt ez a desszert!

5. Snicklerone – Valrhona csokoládé, sós karamellás mogyoró, Bailey’s 

Ezt a desszertet kifejezetten a Valrhona csokoládé miatt rendeltem, mert amióta megkóstoltam, azóta mindenhol ezt keresem, de csak a legjobb helyeken lehet hozzájutni. Ez a mennyei csoki egy ismert mogyorós csoki formájában megkomponálva felettébb izgalmas desszertet eredményezett.

A ropogósokkal és a Bailey’s ízzel kiegészítve pedig egy falatnyi mennyország érzése volt, amely szerintem minden csoki-imádónál fényt vihet a szürke hétköznapokba.

Ezeken kívül volt még a csomagban ajándékként egy üveg bor és egy rendkívül stílusos doboz, benne négy darab különleges bonbonnal. Talán azért, mert az elsők között rendeltem vagy, mert tudták, hogy mennyire édesszájú vagyok. – Ez egyértelmű lehet, ha már két desszertet is kértem. 

Azt hiszem, néha nem is kell ennél több, hogy különlegesnek érezd magad.

Ha valakit kényeztetni szeretnél, vagy hozzám hasonlóan, egyszerűen csak magadat szeretnéd meglepni új ízélményekkel, akkor érdemes a fenti menüt megrendelni a Caviar & Bull étteremből. A mai naptól már házhoz is szállítanak, ami információim szerint a karanténos időszak után is maradni fog. Ár-érték arányban nagyon jók, az ételek kiválóak, és meglepően nagy adagot adnak más helyekhez képest.

Innen rendeltem: Caviar & Bull

A menüt a Facebook oldalukról töltöttem le, ide kattintva éred el.

Teszt időpontja: 2020.04.30.

Szerző és fotók: Földi Rita

vissza