Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Egészségesen étkezel? Már innen is tudsz rendelni! Ebéd házhozszállítás teszt: Goat Food

 

Egészségesen étkezel? Már innen is tudsz rendelni! Ebéd házhozszállítás teszt: Goat Food

Az ilyen ételekért érdemes rendelni!

Amikor nincs időm főzni, vagy új inspirációra vágyom, akkor nagyon örülök, ha olyan helyekre bukkanok, ahol egészséges ételeket tudok enni, vagy rendelni. Legutóbb egy ismerősöm ajánlott egy új, budapesti gasztro szereplőt, a Goat Food-ot. Prémium minőségű, egészséges ételek kiszállításával foglalkoznak. Egyből tudtam, hogy ki kell próbálnom őket.  

Mutatom, hogy miket rendeltem és milyen ízélményeim voltak.

Brokkoli krémleves

Szokatlan íz különleges textúrákkal. Leginkább ezzel tudnám jellemezni a Goat Food brokkoli krémlevesét. Savanykás ízvilág uralkodott a levesben, amelyet őszintén szólva nem sikerült megfejtenem, hogy honnan kölcsönzött. Biztosan nem attól a rendkívül finom brokkolitól, ami vékony szeletekben került a levesbe, nem is a pirított tökmagtól és biztosan nem attól az isteni csirke roládtól, ami lágyan olvadt szét, ahogy a kanállal kicsit belekaptam.

Brokkoli krémleves

A csirke és a brokkoli mindig szuper párost alkot, de ebben a levesben mindkét alapanyag egy kicsit másképp került egy tányérba, és nem győzött meg teljes mértékben arról, hogy ez a románc hosszú életű lehet. A savanyú íz picit lentebb tekerésével szerintem sokat javulhatna, és akkor lehet belőle hosszabb románc is, sőt, ezt a kombót szívesen kipróbálnám más zöldségből készült krémlevesekkel is (pl. zeller, zöldborsó, stb.). Összességében meglepetésszerű volt, mert eddig nem ilyennek ismertem a brokkoli krémlevest, mégis a túl sok savanyú miatt 10-ből 6 pontra értékelném. A pontok a szinte tökéletes krémességének, a csirke rolád ötletnek és brokkoli szeleteknek járnak.

Ár: 1390 Ft

Csicseriborsós csirke

Textúrák furfangos játéka volt ez a csicseriborsós csirke. Valóban dominált benne a csicseriborsó, hiszen került bele egy jó adag humusz és még külön pirított csicseriborsóval is meg lett szórva, ugyanakkor nekem mégis az a rafinált kis marinált paprika tetszett benne a legjobban, mely alig észrevehetően volt jelen, de a kihagyása nem nyújtotta volna ugyanezt az ízélmény.

Csicseriborsós csirke

A savanykás ízt a gyöngyhagymával hozták be. Ezt szerintem el is lehetett volna hagyni belőle. A csirke fűszerezése nagyon finom volt, de az állaga nem az az omlós hús volt, amit szeretek. A petrezselymet nem nagyon értettem benne, hacsak nem a színvilág miatt került bele – az ízvilág játékához nem sokat tett hozzá. A rizskorong elsőre érdekes volt, de néhány falat után már elvesztette varázserejét a koronggá formált puha rizs, aminek külsejét lepirították. Talán, ha kapott volna némi fűszert, akkor jobban ízlett volna, de rizs helyett én lehet, hogy inkább más köretet választottam volna a csirke és a humusz mellé. Szerintem grillezett zöldségekkel jobb lett volna. 10-ből 7 pontra értékelném.

Ár: 1990 Ft

Ázsiai Lazac

A legjobb meglepetés ez az ázsiai lazac volt. Valamiért ettől a főételtől vártam a legkevesebbet és mégis ez adta a legtöbb élményt mind ízben, mind textúrában. A lazac nagyon jó kezekbe került, nem esett szét, nem volt nyúlós, tökéletesen át volt sütve, lemezekre bomlott vágás közben és a lazacnak pont ilyennek kell lennie! Enyhén csípős fűszeres kérge tökéletesen illet ehhez az ázsiai koncepcióhoz, amelyet a japán konyhában használt daikon retek lédús textúrája, édeskés íze és a zsenge pak choi tett igazán emlékezetessé.

Ázsiai Lazac

Nem is szeretnék erről több szót leírni, mert az ízeket sajnos nem lehet átadni. Ezt meg kell kóstolni! 10-ből 9 pontra értékelném, amiatt hogy ebben is a fent már említett rizskorong volt, aminek itt sem sikerült bizonyítania nálam. Rizstésztát tudnék elképzelni helyette.

Ár: 2990 Ft

Marha tészta

Különleges ízkavalkád. Az ilyen ételekért érdemes rendelni. Ez pont az, aminek otthon nem állnál neki, talán ráérő idődben sem, mert túl komplikált lenne. Viszont megérné, mert egyedi ízélményt nyújt. A marha bélszín fűszeres, ropogós kéregben sült, belül közepesen átsütve. Ez a kissé csípős hús vékony szeletekben terült el a julienre vágott répával elkevert soba tészta halmon. A roppanós zöldségek, a picike savanyított gombák és a szezámmag pompás ízvilága még élvezetesebb lett volna, ha a tészta valamivel szaftosabb. A leírás szerint goat szirup került rá. Nem tudom, hogy ez a saját szirup mit takar, mindenesetre kerülhetett volna több is bele.

Marha tészta

Összességében különleges élmény volt elfogyasztani ezt a marhás tésztát. 10-ből 8 pontra értékelném.

Ár: 3990 Ft

Mangó quinoa

A kevesebb néha több. Ez volt az első gondolatom, ahogy belekóstoltam ebbe az öt rétegből álló egészséges pohárdesszertbe.

Mangó quinoa

Alul málna ragu lapult, amelyet egy gyengéden savanykás joghurt fedett be. E fölött quinoa réteg volt, amelyet édes mangó raguval zártak le. Díszítésként és nyilván a ropogós textúra érdekében pedig pirított mogyoróval szórtak meg. Az öt különböző réteg nem adta azt az ízharmóniát, amit vártam tőle. A túl sok íz egymást nem erősítette, sokkal inkább felejthetővé tette. Elég lett volna bele egy gyümölcs, vagy a mangó vagy a málna. A mangóhoz jól illet a pirított mogyoró, de a málnával már nem volt olyan jó páros. A quinoa pedig túl sok volt benne. Egészséges desszertnek látszólag megfelelő volt, azonban nem tudtam meg, hogy mivel édesítették. Az egészséges táplálkozásba a fehér cukor nem fér bele nálam. A honlapon nem írták oda, hogy ez a desszert cukormentes lenne. 10-ből 4 pontra értékelném.

Ár: 1190 Ft

Ami még fontos

Kifejezetten tetszett, hogy a honlapon fel van tüntetve, hogy az ételek mennyi kalóriát, szénhidrátot, fehérjét és zsírt tartalmaznak, viszont ezt 100 grammra adják meg és az nem derül ki, hogy egy adag hány gramm. Természetesen az allergén anyagok is feltüntetésre kerültek, azonban ez egy külön táblázatból nézhető meg. Könnyebben áttekinthető lenne, ha azt is leírnák az étel mellé, hogy laktózmentes, gluténmentes, cukormentes. Ha ezen kategóriák alapján még keresni is lehetne a rendelhető ételek között, annak biztosan sokan örülnénk.

A marhás, lazacos és csirkés ételek mellett van egy vegán táljuk is, melynek összetevő szintén izgalmasan hangzanak: quinoa, savanyított angol zeller, pirított mogyoró, balzsamecet kaviár, fűszersali, zellerpüré, grillezett zeller. Legközelebb ezt fogom kipróbálni.

A rendelési felület egyszerűen és könnyen használható, pár perc alatt összekattintható egy egészséges ebéd és hozzá még egy kis desszert is.

Ebéd házhozszállítás teszt: Goat Food

Levesekből és desszertből egyelőre nincs túl nagy választék. A brokkoli krémleves mellett van még Gaspacho és egy különleges Gomba Consome, amelyben quinoa is van.

Desszert fronton kétféléből lehet választani, de igazából csak a feltét változik. Mangós és meggyes quinoa van.  Ezeken kívül vannak még előételek és smoothiek is.

Ebből a kínálatból is nagyon jókat lehet választani, persze később lehet, hogy több minden lesz. Egyelőre csak Budapest néhány kerületébe szállítanak ki. A kiszállítási idő kb. 60 perc volt, az ételek még melegen érkeztek és a csomagolásuk nekem nagyon tetszett. Színes, kerek tálakban kaptam a főételeket, amiben kifejezetten jól mutattak az adagok.

Ebéd házhozszállítás teszt: Goat Food

Összegezve

Az egészséges ételeket az emberek többsége nem tudja összeegyeztetni a finom jelzőkkel. Ezen szeretne a Goat Food változtatni és a kóstolt ételek alapján úgy hiszem, hogy ez sikerülhet is nekik. 2020 novemberében nyitottak és a honlapjuk szerint éttermi minőségű, egészséges ételeket szeretnének készíteni, megfizethető áron.  Ezt olvasva egyből az jutott eszembe, hogy hiszem, ha látom. A prémium minőség és a jó ár általában nem jár egymással karonfogva. 1990 Ft-ért egy csicseriborsós csirkés tál viszont egyáltalán nem sok, a budapesti árakat nézve. A marháért és a lazacért sem volt sok a 2-3 ezer forint, így ár-érték arányban jó helyezést érnének el.

Be kell vallanom, hogy nem csak ízélményeket kaptam a rendelésemmel, hanem egy nagy adag inspirációt is. Ezután bátrabban fogom használni a konyhámban az egészséges ételek elkészítéséhez a pak choi-t, a soba tésztát vagy a marinált paprikát. További inspirációért pedig biztosan fel fogom még keresni a Goat Food rendelési oldalát. 

Innen rendeltem: Goat Clean Food

Teszt időpontja: 2021.01.13.

Szerző és fotók: Földi Rita

vissza