• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

5+1 receptkönyv azoknak, akik egészségesen szeretnének táplálkozni vagy fogyni szeretnének

2020.10.23.

5+1 receptkönyv azoknak, akik egészségesen szeretnének táplálkozni vagy fogyni szeretnének

Tudatos étkezés, diétás receptkönyvek kezdő és haladó szakácsoknak is

Mit jelent számodra az egészséges táplálkozás? Tudod-e, hogy milyen ételekkel táplálhatod a testedet, hogy energikus és hosszú távon egészséges legyél? Hogyan készíts diétás ételeket? Az öt kedvenc könyvemet mutatom meg neked, amelyekből információkat és recepteket is gyűjthetsz, ha elhatároztad, hogy egészségesen szeretnél táplálkozni. Plusz egy pedig a ráadás, mint mindig. Ez az, ami igazán kedves a szívemnek. Szerintem te is tudod, hogy miért. 

A könyvek előtt egy kis hangolódás...

Imádom átlapozni a receptes könyveimet. Az évek alatt egy nagyobb könyvespolcnyit gyűjtöttem össze. Az élet más területein örvendek a digitális megoldásoknak, de egy receptes könyv néha jobb, ha kézzel fogható.

Jó érzés újra rátalálni a régi receptekre. Amikor interneten keresgélek, akkor célirányosan kutatok. Tudom, hogy mit szeretnék főzni és a nevét írom be a keresőbe, hogy megnézzem, mások hogyan csinálják. De egy receptes könyv más. A könyvnél hagyod, hogy rád találjon az inspiráció. Hagyod, hogy olyan receptek is megérintessenek, amelyekre korábban nem is gondoltál, hogy szeretnéd elkészíteni.

Ugyanígy a receptes újságokat is imádom átlapozni. Különösen karácsony előtt. Ó, az a sok sütemény recept és azok az ünnepi dekorációk! Ezek mindig karácsonyi hangulatba hoznak. Valójában ez az, amit keresek a könyvekben és az újságokban: hogy átjárjon a hangulata. De ennél jóval többet is kapok. Receptes könyveket vagy újságokat olvasni számomra inspirációmerítés és örömet jelentő tevékenység is egyben. Tudod, hogy lehet ezt a legjobban átélni? Egy kényelmes olvasó sarokban.

Mielőtt rátérnék a szuperebbnél szuperebb gasztro könyvekre, mutatok neked néhány olvasó sarkot is, ahol szerintem te is szívesen lapozgatnád az itt felsorolt receptes könyveket.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined


5+1 receptkönyv azoknak, akik egészségesen szeretnének táplálkozni vagy fogyni szeretnének

1. Fogyjunk le végleg - Alacsony kalóriatartalmú ételek, izgalmas ízek

Fogyjunk le végleg

Michelin-csillagos séfként Tom Kerridge három évtizede készít csúcsminőségű ételeket. Ugyanakkor azt is pontosan tudja, hogy mennyire nehéz megszabadulnia a felesleges kilóktól annak, aki imád enni. Az elmúlt években Tomnak csaknem 70-kg-ot sikerült fogynia, ezért elhatározta, segíteni akar sorstársainak.

Ez a szakácskönyv azonban különbözik a többi alacsony kalóriatartalmú ételeket bemutató receptgyűjteménytől. Tom Kerridge ugyanis nemcsak diétás ennivalót készít, hanem olyan laktató és finom fogásokat, amelyeket öröm elkészíteni és megenni is. Ráadásul még fogyni is fogunk tőlük. Minden receptjét úgy alkotta meg, hogy azokból nem hiányzik semmilyen íz, összetevő vagy fűszer, így sosem fogjuk azt érezni, hogy bármit is meg kellene vonnunk magunktól. A kebabtól, a burgeren, a lasagnén és pizzán át a fánkig és a sajttortáig minden kedvencünket megtalálhatjuk ebben a szakácskönyvben, ráadásul minden recepthez kiszámoltuk a pontos kalóriaértéket is, így könnyen tarthatjuk magunkat a napi előírt mennyiségekhez.

Határozzuk el magunkat és alakítsunk ki új, egészséges étkezési szokásokat, együnk jóízű és laktató, ám alacsony kalóriatartalmú fogásokat, így valóban képesek leszünk végleg lefogyni.

» Tovább a Libri oldalára

2. 160 grammos szénhidrátdiéta - Kedvencek könnyebben – Életmódkönyv

160 grammos szénhidrátdiéta

,,Energiadús, ellenben tápanyagban szegény, ipari élelmiszereken élünk, nagyon gyakran túlesszük magunkat, miközben nem fogyasztunk elég friss zöldséget és gyümölcsöt, és sajnos nem mozgunk eleget. Hogy felállj a kanapéról, abban (közvetlenül) nem tudok segíteni, de abban, hogy átalakítsd az étkezésed, igen! Megmutatom, hogy az egészséges étkezéssel nem kell lemondanod semmilyen finomságról, és egyáltalán nem kell "fogyókúráznod", azaz koplalnod, még akkor sem, ha fogyni szeretnél.”

» Tovább a Libri oldalára

3. Fermentáljunk! - Savanyú káposzták, kimcsik, fermentált zöldségek, gyümölcsök és italok, magsajtok, kenyerek

Fermentáljunk

Káposzta, só, víz... és idő. Csupán ennyi kell ahhoz, hogy elkészítsük az egyik legegészségesebb élelmiszert, a savanyú káposztát.

A fermentálás, az élelmiszerek tartósításának hagyományos módszere, nem csupán meghosszabbítja a hozzávalók élettartamát, és fokozza a bennük lévő természetes ízeket, hanem megvan az a jelentős előnye is, hogy egyben emészthetőbbé teszi őket. Így a fermentek nagyon hatékonyan járulhatnak hozzá ahhoz, hogy az emésztőrendszerünk egyensúlyban legyen, mi pedig jobb egészségi állapotban.

Nagyon sok más érv is szól a fermentált ételek mellett: megfizethetők, egyszerű őket elkészíteni, új és különleges ízeket, aromákat, állagokat ismerhetünk meg általuk, ráadásul a fermentálás az ételkészítés csodásan kreatív módja.

Érthető, hogy villámsebesen terjed a fermentálási láz.

A fermentáció jótékony hatását a savanyú káposztán túl még nagyon sok mindenben megtalálni. Ez a részletes, praktikus könyv azt is megmutatja, miként tudunk fermentálással különféle savanyúságot, kimcsit, lekvárt kefirt, kombucsát, italt, magsajtot és kovászos kenyeret készíteni. Inspiráló és informatív útmutató, tele egyszerű és sikerre vezető tanáccsal, és gyönyörű fényképekkel.

» Tovább a Libri oldalára

4. River Cottage - Könnyű és egyszerű - Egészséges receptek a mindennapokra

Könnyű és egyszerű

A farmból világhírű gasztronómiai márkává vált angol River Cottage megálmodója, Hugh Fearnley-Whittingstall ismét igazolja, hogy az ízek terén akkor sem kell kompromisszumot kötnünk, ha egészségesebben szeretnénk étkezni.

Ahogy írja:

"Ízletes kalandokban bővelkedő felfedezőút is kerekedhet belőle, ha például megpróbálunk kiszakadni a búzaliszt és a tejtermékek bűvköréből, amik alapanyagként nem is szerepelnek ebben a könyvben. Új gabonafélék, új olajok, új ízek, új kombinációk - ezekből áll össze életünk vadonatúj fűszerkeveréke."

» Tovább a Libri oldalára

5. Buddha-tálak - Egészséges & változatos - 50 tálnyi energia

Buddha-tálak

LEGYEN KEREK A VILÁG! Finomságokkal teli tálak a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozáshoz 50 zamatos egytálételrecept, ebédre és vacsorára, könnyen variálható, praktikus alapreceptek. A gasztronómia új trendje: élvezd az evést, és ÉREZD JÓL MAGAD!

» Tovább a Libri oldalára

5+1 Fitnesz édességek - Mennyei receptek fogyni vágyóknak, egészségesen táplálkozóknak - 43 recept cukor, fehér liszt és sütés nélkül

Fitnesz Édességek könyv

Földi Rita szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger. Első könyvében olyan édes recepteket gyűjt egy csokorba, melyek beilleszthetőek a diétás étrendekbe is. Ki mondta, hogy a fogyókúrás ételek unalmasak és íztelenek? A szerző bebizonyítja, hogy alacsony kalóriatartalommal is lehet ínycsiklandó desszerteket készíteni. A blogger ügyel arra is, hogy a könyvben lévő receptek

  • legyenek 250 kalória alatt (egy adagot tekintve),

  • viszonylag könnyen beszerezhető alapanyagokból készüljenek,

  • ismert ízeket idézzenek, régi kedvencekről szóljanak,

  • legyenek gyorsak és egyszerűek,

  • elkészítéséhez ne kelljen használnod a sütődet.

» Tovább a megrendeléshez

 

Szerző: Földi Rita

forrás: Libri | indexfotó: Pixabay

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!