Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Melyik diéta illik hozzád?

2016.04.10.

Melyik diéta illik hozzád?

Találd meg végre azt, ami neked való!

Annyiféle diétával találkozhatunk manapság, hogy csak kapkodjuk a fejünket, hogy melyiket próbáljuk ki. Vannak olyanok, amelyeket már kipróbáltunk, de nem hozott eredményt nekünk, és van olyan is, melyről ódákat zengnek mások és ezért fontolóra vesszük, hogy kipróbáljuk, de valahogy mégsem tudunk azonosulni vele. Mi lehet ennek az oka?

Az évek alatt nagyon sok diétát tanulmányoztam és ki is próbáltam. Voltak koplalós diéták, voltak olyanok, amelyekben csak nagyon kevés szénhidrátot lehetett enni, és olyanok is amelyekben nagyon sok fehérjét kellett fogyasztani. Fél évig a vegetáriánus táplálkozást is kipróbáltam.

Mindegyiket hamar abbahagytam, mert észrevettem, hogy az elfogyasztott ételek nem nyújtanak számomra boldogságot.

Napokig levert és rosszkedvű voltam. Depresszióm pedig csakis az unalmas ízek miatt volt. Azt tapasztaltam, hogy a diétás ételek nem elég ízesek, hogy nem nyújtják azt az élvezetet, amelyet én mindig is keresek az ételekben. Szinte minden fogyókúrás elmélet azt vallja, hogy nem fontos, hogy élvezd az ízeket, csak az, hogy fogyjál. Ezzel nem tudok egyetérteni. Nekem igen is fontos, sőt talán a legfontosabb.

Ha ízes, finom ételek vannak a diétában, akkor nem fogjuk egy hét után feladni.

Míg az egyik tábor ellenzi a túl sok fehérje fogyasztását, addig a másik tábor csak ezt tartja megfelelőnek. Míg az egyik tábor elveti a túl sok szénhidrát fogyasztását, addig a másik tábor ezt tartja optimálisnak. Az egyik tábor nem fogyaszt gyümölcsöket, a másiknak, pedig alapvető táplálék a gyümölcs. Az egyik tiltja a tejtermékek fogyasztását, a másik szükségesnek tartja.

Több különbséget is fel tudnék még sorolni a különböző diétákban, de már ebből is jól látszódik, hogy mennyire el lehet bennük veszni.

Egy idő után az ember már semmiben nem biztos, mert könnyen lehet, hogy ha követ egy fogyókúrás módszert, akkor arról hamar kiderül, hogy valójában egészségtelen, vagy legalábbis számára egészségkárosító hatású.

Mindezekből arra a következtetésre jutottam, hogy a saját testünk jelzéseire kell figyelnünk. Magunknak kell kitapasztalnunk, hogy mi a jó nekünk.

Rá kellett jönnöm, hogy nincs olyan diéta, mely mindenkinek megfelel. Minden ember különböző, így különböző diétára van szükségünk.

Lehet, hogy valakinek szüksége van az állati eredetű fehérjék fogyasztására, míg másoknak inkább a vegetarianizmus az ideális. Valakinek kell a tejtermék, míg mások allergiások lehetnek rá.

Ezért arra bíztatok mindenkit, hogy – hozzám hasonlóan – alkossa meg a saját diétáját!

Ezt könnyedén megteheti az Enni és Fogyni című könyvemben leírt táplálkozási tanácsok és étrendek alapján.

Nem akarok elítélni semmilyen diétát. Minden ember különböző. Valaki könnyedén le tud mondani például a tejtermékekről, valaki pedig nem szeret túl sok húst enni, míg mások húst esznek hússal. Mindenkinek meg kell találnia a saját diétáját. Akinek a testépítős diéta vált be, csinálja azt. Aki a paleóra esküszik, az folytassa nyugodtan, mert számára talán az az ideális.

A gond az volt, hogy nekem egyik diéta sem jött be. Mindegyikből átvettem azt, ami tetszett, de a saját ízlelőbimbómra akartam kifejleszteni. Változatosan, finom ízekkel, egészségesen és boldogan akartam diétázni, és ez sikerült is.

Ez lett az Enni és Fogyni módszer, amelyet szeretnék másokkal is megosztani, ezért könyvet írtam róla. A könyv célja, hogy mankót adjon, ahhoz, hogy a tudatos táplálkozást elsajátítva, mindenki egyénileg állítsa fel a saját diétáját az elérni kívánt céltól függően.

A cikk az Enni és Fogyni című könyv alapján készült. 

» Érdekel a könyv! 

Szerző: Földi Rita

fotók: Pixabay

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!