• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

-9 kg és újabb változások

 

201. nap

2015-01-31

Eltelt egy hónap azóta, hogy írtam. A legfőbb változás a napi rutinomban van, mivel 8-tól fél 5-ig dolgozom. Az első héten nehéz volt betartani az eddigi elveket, de utána sikerült. Sőt, talán még jobban is, mint azelőtt.

Mivel 5:30 kor kelek, így 6 körül elkészítem az almás zabkásámat (most még 1 dl tejjel, de később ezt is vízre cserélem, mert sok helyről hallani, hogy mennyire nem egészséges a tej). Ez a zabkása 289 kalória. Most kikísérleteztem egy csokis verziót is, mely 237 kalória lett. 

10 óra körül megiszom egy adag (25 g) fehérjeport. Ez jobb, mint egy kávé, úgy érzem sok energiát ad a munkához is. Próbáltam kora reggel éhgyomorra meginni, de nagyon nem ment, és én nem erőltetek semmi olyat, ami nem ízlik.

Továbbra is kitartok azon elvem mellett, hogy finomat együnk és azt, amit kívánunk. Így ha nem akarok csirkét enni ebédre meg vacsorára is, akkor eszem helyette halat, vagy körözöttet, vagy tojásrántottát. Mindig azt, amit kívánok. Kivétel ez alól a csoki. Azt helyettesíteni kell valami cukormentessel!

Szóval délelőtt is megy egy adag fehérjepor. Ezután elég gyorsan megéhezem. Délben ebédek. Az ebéd általában 100 g csirkehús, 70 g basmati rizs, 60 g kígyóuborka. A csirkét változatosan készítem el. Felfedeztem újra a tejben sült csirke receptjét, mely alig tartalmaz zsiradékot. Délután 6 szem mandulát rágcsálok és 100 g zsírszegény túrót.

Miután hazaértem, 6 körül vacsorázok. Csirkehús és saláta, koktélparadicsommal. (Van amikor ezt a kombinációt viszem ebédre is.) 7-8 körül edzek, majd utána 35 g fehérjepor megy még. Így összességében kevesebb, mint 1300 kalóriát eszem. A 130 g fehérje teljesen fel van töltve. A zsír 15 g körül mozog a maximális 25 g-hoz képest. A szénhidrát pedig 80 g körül, a maximális 130 g-hoz képest.

fotó: unsplash.com

A vízfogyasztásom 2 liter körüli, bár pontosan már nem mérem. Elég sok teát iszom. A kedvencem a zöld tea étkezés után, mert bontja a zsírt. C-vitamint és E-vitamint is szedek.

Az étkezésemet előző nap megtervezem, és a munka után még nekiállok főzni. Nagy adag csirkéket készítek, így elég 2x vagy 3x főznöm a héten. Eléggé munkás a dolog, de megéri. 61 kilót mutatott reggel a mérleg.

A probléma viszont most az edzéssel van. Nem arról van szó, hogy nincs időm edzeni. Bár sokkal kevesebb az idő rá, mert este még főznöm is kell két vagy háromnaponta. A gond az, hogy nagyon előjött a visszér a lábamon. Pár évvel ezelőtt, mikor elkezdtem futni, akkor jelent meg először. Most pedig, hogy egyre intenzívebb edzéseket végzek (50-kg-al 3x20 ismétlés) egyre sötétebb színe van és érzem, hogy feszül. Nem segít neki az sem, hogy 8 órát ülök a munkahelyemen és a magas sarkú cipő viselése sem.

Utána olvastam: a legrosszabb a súlyzós edzés számára. Nem szabadna súlyokat emelnem! Kétségbe vagyok esve. Most, hogy végre megszeretek egy sportot (mert tényleg nagyon megszerettem a súlyzózást, már nem azért csinálom, mert kell, hanem azért, mert jólesik), most úgy tűnik, hogy le kell állnom vele. El fogok menni egy érsebészhez a jövő héten, hogy megkérdezzem, hogy mit javasol. Addig sem tudok lemondani az edzésről. Próbálom úgy csinálni, hogy minél kevesebb terhelést kapjon a lábam. De egy egyszerű felülésnél is feszül, szóval tanácstalan vagyok, hogy hogyan is fogok izmot építeni, mert a következő hónapokra az a cél.

Nyárra szép, izmos testet szeretnék. A visszérrel kerékpározni és úszni kellene. De ezek egyikére sincs lehetőségem és időm sem. Még szolizni sem merek, mert a hirtelen hőmérséklet-változás sem kedvez a visszérnek.

Szóval most a fehérjedús táplálkozásnak köszönhetően a kilók mennek szépen le, de izom alig látszódik. Amióta ilyen sok fehérjét eszem, sokkal energikusabbnak érzem magam. Nem is gondoltam volna, hogy a fehérje ennyire fogyaszt.

Szeretem ezt a táplálkozást. Ha nagyon akarok, akkor pedig megeszem azt a finom kókuszgolyót, amit a páromnak készítettem. Még ez is belefér néhanapján. Különben is megérdemlem.

Nagyon büszke vagyok magamra, hogy 9 kilót leadtam. Nem emlékszem, hogy mikor voltam utoljára ennyi kiló. Az önbizalmam és a magamba vetett hitem egyre erősödik. Remélem, tudok többet edzeni, mert nem adom fel a célt, hogy nyárra megjelenjen a kockás hasizmom is.

Ehhez többet kellene ennem. Elhatároztam, hogy ha meg van a kitűzött 60 kg, akkor felnyomom a napi kalóriát 1300-ra, de a szénhidrát, zsír mennyiségén nem változtatok. Az izmosodáshoz kell tápanyag is. Lehet, hogy azért nem izmosodok, mert, amit megeszek az kell a szervezetemnek és így a felesleget nem tudja edzés során izommá alakítani.

Szép estét!

» Tovább az összes naplóbejegyzésre

» Enni és Fogyni - Útmutató a fogyáshoz (e-Book)

vissza

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!