Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Enni, enni, enni…

 

1. nap

2014-07-17

Tele vagyok izgalommal és lelkesedéssel már reggel. Meg tudom csinálni, hogy kevesebbet egyek! Igen, képes vagyok rá!

Reggelente most már vagy fél éve kávé helyett teát iszom mézzel. Ma sincs ez másként. 8-kor kelek, olvasok a neten és közben elszürcsölgetem a mézes teámat (mely a program szerint 68 kcal). 10 órakor egy kefirt eszem egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel. Így reggelire összesen 319 kcal-t fogyasztok.

Maradt még a tegnapi lecsós tarhonyából, melyet nem szeretnék kidobni, így kimérek belőle 360 grammot és ezt fogyasztom el ebédre. Nagyon hiányzik hozzá a kenyér, de még jobban a tejföl, sajnos ezek már nem férnek bele a keretbe. A tarhonya, mely nem teljes kiőrlésű nagyon megnyomja az egész ebédet. 482 kalóriát viszek be így.

Pár óra múlva már éhes vagyok.

Tanulság: el kell felejteni a nem teljes kiőrlésű tésztákat!

Eddig is tudtam, de most megint megerősített. Édességre vágyom, de nagyon. A hűtőben találok egy epres szójaitalt. 140 kcal nem tűnik soknak, így megiszom.

Uzsonnára három darab (120 g) sárgabarackot fogyasztok (57 kcal). Ettől sokkal jobban érzem magam, mint a szójás italtól, és sokkal kevesebb kalória is. 

Később (mivel ismét nagyon megéheztem) eszem még egy sózott kefirt is. (76 kcal)

Öt óra körül neki állok tornázni. Szerencsére még évekkel ezelőtt beszereztünk egy kondi gépet, melyen lehet karra, hasizomra és lábra is edzeni. Úgy terveztem, hogy húsz percet súlyzózok, de nem bírtam csak 9 percet (66 kcal).

fotó: unsplash.com

Pedig betettem a kedvenc edző zenémet (pitbull mix 2013-14, itt érhető el) Ez ugyanis 22 perces. 10 percig még felüléseket is csinálok. Ez könnyű számomra. Közepes tempóban 100 felülést meg szoktam csinálni. Hogy meg legyen a 10 perc csinálok még 30-30 felülést oldalról, végül 50 db keresztirányú lábemelés haspréssel (nem tudom, hogy ennek mi a szakszerű elnevezése). 5 fekvőtámasz (többet nem bírok) és csupa izzadság a pólóm. 19 percet mozogtam intenzíven és csupán 139 kalóriát égettem el. Megjegyezném, hogy a kis tarhonyás lecsóm 482 kalória volt. Ez azért nagyon durva. Egy kicsit lankad a lelkesedésem.

Tanulság: több mozgás és alacsonyabb kalóriatartalmú ételek kellenek!

Már nagyon vártam a vacsorát. Farkas éhes voltam. Két tojásból készítettem rántottát és mivel kenyér már nem fért bele a keretbe, két paradicsomot és egy szelet teljes kiőrlésű abonett kekszet fogyasztottam hozzá. Ez 315 kalória volt, mégis úgy éreztem utána, hogy még legalább kétszer ennyit meg tudnék enni.

Az esti filmnézéshez nagyon hiányzott a nasi, és szívesen ittam volna egy pohár fehér bort is, de ez már sajnos nem fért bele. Helyette egy pohár vizet ittam. A program segítségével számoltam, hogy mennyi vizet fogyasztok. Nagy nehezen 1 l vizet sikerült meginnom egy nap alatt. Ez elég rossz teljesítmény. Azt gondoltam, hogy azért 2 l vizet megiszok egy nap.

Összességében 1388 kalóriát fogyasztottam el az első napon. Ez a gép szerint jónak számít (meg is dicsért ).

Azt írta, hogy ha így haladok, akkor hetente fél kg-ot fogyhatok. Ez azért eléggé megrázott. Őszintén szólva én titkon azt reméltem, hogy ha betartom a kalóriakeretet, akkor tutira fogyok. Persze a mérleg továbbra is 70 kg-ot mutat. Rá kellet jönnöm, hogy ez egy téves feltételezés volt. Egyszerű hiszen, ha hat hónap alatt akarok 10 kg-ot lefogyni, akkor hogyan is fogyhatnék mindennap 1 kg-ot?

Nagyon nehéz nap volt ez a mai. Reméltem, hogy erőfeszítéseimet legalább egy mínusz kiló dicséri majd. De sajnos nem így lett. Napközben úgy érzem jót tett, hogy motiváló képeket nézegettem a Pinteresten.

Talán a holnap több eredményt hoz majd.

Szép estét mindenkinek!

» Tovább az összes naplóbejegyzésre

» Enni és Fogyni - Útmutató a fogyáshoz (e-Book)

vissza