Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Magyaros diéta 2. rész

 

6. nap

2014-07-22

A reggeli mézes tea volt, 7 órakor. 10 órára már nagyon megéheztem. Itt éreztem, hogy tegnap mennyire keveset ettem. Ennem kellet egy tonhal konzervet (ezt imádom) egy szelet kenyérrel és egy darab paradicsommal. Ez összesen (a teát is beleszámítva) 280 kalória volt.

Ma van a párom születésnapja így ebédre mindenképpen csirkepörköltet kell készítenem nokedlivel és uborkasalátával. Ez a kedvence a gulyásleves mellett, és igazából én is imádom, vagy imádtam? Nem is tudom. Azt hiszem győztek a húsok. Mostantól ugyanúgy eszem húst, mint régen.

A csirkepöri megint nem egy nagyon diétás étel, szóval sanszos, hogy valami magyaros fogyókúrát kezdek folytatni. 

Igazából nem is a pörivel van baj, hiszen az olajjal készül és nem zsírral, inkább a hozzá szükségszerűen elfogyasztásra kerülő nokedlivel vagy tésztával.

Később..

Nagyon finom ebédem volt. 100 g nokedli, 200 g csirkepöri és 200 g uborkasaláta. Ez elvileg 487 kalória összesen. Azért elvileg, mert megint a kalóriabázison kerestem valami hasonló receptet, mint az enyém. Tehát nem felel meg a valóságnak teljesen, de képtelen lennék arra, hogy minden ételhez pontosan kimérjek minden hozzávalót és kiszámolgassam, hogy mennyi kalória. Lehet, hogy eljön majd ez az időszak is, de még nem tartunk itt. Egyelőre maradnak a hasonló receptek. Tudom, hogy így a fehérje és a zsír, szénhidrát százalékos aránya sem felel meg a valóságnak, de lusta vagyok ezen változtatni. Amíg fogyok, addig nem változtatok. Ugyanakkor mindig elgondolkodok rajta egy ilyen kiadós étel után.

Az ebéd után teljesen tele voltam. Elég kis adagot ettem, de mégis úgy éreztem, hogy kipukkadok. Mondjuk érhető, mert hirtelen 487 kalóriával terheltem meg a szervezetem, míg a tegnapi ebéd csupán 211 kalória volt.

A mai napra még így is marad 603 kalóriám. Ám egyelőre gondolni sem tudok a vacsorára.

Később...

Nyolc körül ettem egy natúr joghurtot egy darab nektarinnal, egy kevés édesítőszerrel és citromlével. Ez teljesen elég volt vacsorának. Mivel volt egy kis vendégség nálunk még 2 dl száraz vörösbort is ittam. Készítettem egy gyönyörű sajttálat a borozás mellé, de nem éreztem óriási késztetést, hogy egyek belőle. Jó, egy falatot azért ettem, de kiszámoltam, hogy belefér-e egy nagyobb adag sajt, és nem fért volna bele. De őszintén szólva, nem is kellett. Jól voltam lakva. A vízfogyasztásommal viszont nem vagyok megelégedve. Csupán egy litert sikerült innom. Ezt növelnem kell holnap.

Ma szerettem volna mozogni, de sajnos ez is elmaradt, úgyhogy holnapra ezt is be kell tervezni. Ma is nagyon finomakat és nagyon laktatóakat ettem. Mégis a kalóriabázis szerint csak 1038 kalóriát ettem. Ez az eddigi legkevesebb. Még 331 kalóriát ehettem volna, de egyáltalán nem voltam éhes. Végre a zsírfogyasztást is mérsékeltem (legalábbis a program szerint). A fehérje és a szénhidrát bevitel továbbra is jó.

A súlyom pedig változatlanul 68,5 kg. Ez egy ilyen ebéd után, mint a mai, szinte hihetetlen.

Szép estét!

» Tovább az összes naplóbejegyzésre

» Enni és Fogyni - Útmutató a fogyáshoz (e-Book)

vissza