• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Zsír, zsír, zsír!

 

9. nap

2014-07-25

Ma az 5. tételt főztem le megrendelésre a hagyományos tételsorból. Nagyon hasznos volt, hogy gyakoroltam, de fogyókúra szempontjából nagyon nem tett jót.

Már kora reggel elkezdtem főzni. A reggeli mézes teám után így hamar megéheztem. Nem akartam, kidobni az utolsó adag gyümölcslevest, így ezt ettem meg reggelire (660 kalória).

Tanulság: sose hagyj maradékot a hizlaló ételekből! Ha mégis maradna, akkor emlékeztesd magad arra, hogy senki nem mondta, hogy muszáj megenned a maradékot! 

Ebédelni konkrétan nem ebédeltem csak a kóstolók voltak. Készítettem egy csirke becsinált levest daragaluskával. Egy Stefánia sertés vagdaltat kelkáposzta főzelékkel és körtét bortésztában. Ez mind igen sok zsírt és olajat tartalmazott. Igazából a végén éreztem is, hogy túl sok zsírosat ettem, pedig egy-egy kóstoló volt csak. Valahogy megpróbáltam felvinni a kalóriabázisba, de igazából nem tudtam lemérni az adagokat, hiszen tényleg csak pár a kanálnyi volt.  458 kalória jött ki, úgy, ahogy fel tudtam vinni. Ebben benne van 2 evőkanál étolaj kalóriája is. Ezt azért írtam be, mert a körte bő olajban sült és bár lecsepegtettem, elég sok olajat szívott magába. Két szelet körtét pedig megettem.

Őszintén szólva az egész ételsor nem esett jól, tényleg éreztem, hogy ez most túl sok, hogy testem és lelkem is könnyebb ételekre vágyik.

Uzsonnára 140 g sárgadinnyét ettem, később pedig 1 dl száraz fehér bort. Úgy éreztem, hogy ennyi kell, hogy hatástalanítsa a zsírokat valamennyire.

22 percet tornáztam. Súlyzóztam és felüléseket csináltam. (Tanulság: sose tornázz alkoholfogyasztás után!)

Vacsorára tejet választottam, mert láttam, hogy a fehérje bevitelem nagyon kevés lett. 2 dl tejbe tettem egy marék cukormentes müzlit. Ez 234 kalória volt összesen.

Este megint rokonlátogatás volt. Itt ismét lecsúszott egy pohár száraz fehér bor és néhány falat camembert sajt. Ezt már be sem írtam. Így is 44 kalóriával többet ettem, mint lehetett.

A mai napra nagyon nem vagyok büszke. Túl sokat ettem, túl zsírosat, alig ittam 1 l vizet és kevés fehérjét fogyasztottam. Több elszántságra van szükségem és egy időre fel kell függesztenem a vizsgatételekre való gyakorlást. Vagy legalábbis a hagyományos tételsort, mert azon van a legtöbb hizlaló étel.

fotó: unsplash.com

A tápanyageloszlás a mai napra ismét úgy néz ki, hogy zsiradékokból fogyasztottam a legtöbbet, utána jön a szénhidrát és fehérjéből a legkevesebbet. Ennek pont fordítva kellene lennie. Fehérjéből a legtöbbet, utána szénhidrát és zsiradékból a legkevesebbet.

Össze kell kapnom magam, mert ez így nem mehet tovább! Az egészségem miatt sem. Nem tesz jót ez a túl sok zsír. Ma éreztem is. Érdekes, hogy délután aludtam is egy rövid ideig, mert annyira fáradt voltam. Én nem szoktam ilyet csinálni, de most majd leragadt a szemem. Most már azt gondolom, hogy szervezetemet túlságosan megterheltem az ételekkel, amiket kóstolgattam és a lebontásban fáradhatott el.  A mérleg meg sem mozdul, továbbra is 68, de holnaptól le kell számolnom a zsírokkal!

Bűntudatomat egy idézettel csitítom a mai napra:

"Az utat, ami mögötted van már nem javíthatod meg. Viszont azt az utat, ami előtted van, még szebbé teheted."

Szép estét mindenkinek!

» Tovább az összes naplóbejegyzésre

» Enni és Fogyni - Útmutató a fogyáshoz (e-Book)

vissza

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!