• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

15 gasztrofilm, amit minden gasztro-rajongónak látnia kell

2017.02.28.

15 gasztrofilm, amit minden gasztro-rajongónak látnia kell

Olasz ételek, francia finomságok, vagány street food kaják étvágygerjesztő filmekben

Szenvedélyem a gasztronómia. Mit is néznék a moziban vagy a tévében, ha nem egy olyan filmet, amely az ételkészítés művészetéről szól. A kulináriába vezető út pedig a filmeken keresztül is épp oly étvágygerjesztő, mintha csak közvetlenül előttünk készítenék el azt a csokis croissant vagy a vékony tésztás olasz pizzát, a kézműves burgerről, vagy a libamájpástétomról pedig már nem is beszélve.

Olasz ételek, francia finomságok, vagány street food kaják. Jöjjön most 15 étvágygerjesztő film, melyet minden gasztro-rajongónak látnia kell! 

(Egy jó tanács: harapnivalót ne felejts el bekészíteni!) 

1. Az élet ízei

A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló, mely most az egzotikus Indiából érkezik. Egyik napról a másikra toppan be a csendes városkába a Kaddam család, akik nem kisebb tervvel állnak elő, mint hogy megnyitják indiai éttermüket szemben a francia gasztrocsodával. Ez még Madame Mallory világát is felkavarja. Szárnyai alá veszi Hassant, hogy megtanítsa a kulináris kifinomultság minden csínjára, és közben ő maga is megnyílik az új ízekre, és az élet új csodáira. Mert kell az a kis fűszer, ami kicsit megbolondítja, és felkavarja az egyhangú ízeket.

Az élet ízei (2014) - teljes film

Egy indiai sztár chef története http://ow.ly/10zkNj

2. Ízek palotája

A történet a francia köztársasági elnök személyes szakácsnőjének, Hortense életét, gasztronómiához fűződő viszonyát mutatja be. Míg ő elszántan törekszik a tökéletes ízkombinációk létrehozására, a körülötte lévők hol féltékenységtől, hol törtetéstől áthatva állítanak csapdákat, hogy kimozdítsák irigyelt helyzetéből. Egy fordulatokban gazdag film, ahol a francia konyha legpompásabb ételei kerülnek terítékre. A film megnézése után garantáltan meg akarod majd kóstolni a szarvasgombát (ha eddig még nem tetted meg).

Ízek palotája (Les saveurs du Palais) - Magyar feliratos előzetes

Nem csak ínyenceknek Hortense szülővárosa, Perigord híres séfe - mégis meglepődik, mikor a köztársasági elnök személyes szakácsává kérik fel. Minden ételért neki kell felelősséget vállalnia, s míg az Elysée-palota fantasztikus élettereit rója, embert próbáló ízelítőt kap a politika és hatalom fajsúlyos, mindent átszövő, intrikus világából.

3. Julie & Julia - Két nő, egy recept

Julie, a harmincas írónő alkotói válságban szenved. Elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi az összes receptet, ami Julia Child híres, a francia szakácsművészetről írt könyvében található, és internetes blogban számol be az ezzel kapcsolatos élményeiről.

Julie & Julia - Két nő, egy recept (Julie & Julia) - magyar feliratos előzetes

Filmadatlap: http://www.moziplussz.hu/film.php?id=1982 Julie Powel egy harminc körüli írónő, akinek még nem sikerült bizonyítania. Munkája monoton és lehangoló, ráadásul köze sincs az íráshoz. Hazai premier: 2009. október 15.

4. A séf

Ha bírod a street food hangulatot, akkor ezt a filmet imádni fogod, ha pedig egy saját food truck beindításán gondolkodsz, akkor a filmet megnézve tutira bele fogsz vágni! De vigyázz, mert nem fogod tudni, úgy végignézni, hogy közben vagy rögtön utána ne egyél egy extra húsos, extra sajtos, extra finom street food kreációt.

A séf (Chef) hivatalos magyar szinkronos előzetes

A séf (Chef) hivatalos magyar szinkronos előzetes Október 2-től a mozikban! Carl Casper (Jon Favreau) egy híres séf, aki mindent tud az ételről, de egyre kevesebbet a fiáról és az életről. Mikor munkanélküli lesz, volt neje (Sofía Vergara) unszolására elhatározza, hogy elfogadja a nagyképű volt pasijának (Robert Downey Jr.)

5. Ízek, imák, szerelmek

Nem teljesen gasztrofilm, de mégis a listára kívánkozik, az olaszországi jelenetei miatt. Nem csak az eredeti olasz pizzára és az ínycsiklandozó tésztákra fogsz kedvet kapni, hanem a szabadabb életvitelre, az élet örömeinek élvezetére is. Ebbe pedig a gasztronómia nagyon is belefér. Ha valamikor is játszadoztál a gondolattal, hogy bejárd a világot és közben végigkóstolj mindent, akkor ez a film jó kezdés lehet.

Ízek, imák, szerelmek magyar feliratos bemutató

Kritika: http://www.filmnews.hu/2010/10/ertekeles-izek-imak-szerelmek-eat-pray.html

6. Egyszerűen bonyolult

Ez a vígjáték tele van gasztro-jelenetekkel. A filmet megnézve magával ragad majd a hangulat, hogy csokis croissant-ot vagy croque monsieu-t (francia melegszendvicset) készíts, Meryl Streep konyháját pedig biztosan felveszed az Álomkonyhák listádra.

Egyszerűen bonyolult.mp4

Jane három felnőtt gyermek anyja, jól menő péksége és étterme van. Tíz évvel a válásuk után is baráti kapcsolatot ápol az ügyvéd exférjével. Jane és Jake a fiúk diplomaosztójára készülve összefut egy étteremben. A vacsora borozgatásba torkollik, majd némi nosztalgiázás után az ágyban kötnek ki.

7. A románc íze

Egy romantikus film, melyben két különböző személy és vele két különböző gasztronómiai stílus talál egymásra.   

8. Szárnyát vagy combját

Ez a francia vígjáték az étteremkritikusok Michelin-csillagos világába kalauzol bohém módon. Mi mást is várhatnánk Louis De Funes, francia komikus főszereplésével? Egy laza esti filmnek tökéletes választás.

Szárnyát vagy combját? 04.13-án 18:10-kor a STORY4-en!

null

9. Cuki a sütid

Valóban egy cuki film, desszertekkel és romantikával fűszerezve. Csokoládét mindenképpen készíts be hozzá!

10. Ízlések és pofonok

A gyönyörű Kate (Catherine Zeta-Jones) Napóleont megszégyenítő határozottsággal irányítja az egyik legelegánsabb étterem konyháját. Ám egy baleset felborítja egyeduralmát: az árván maradt kilencéves unokahúga, Zoe (Abigail Breslin) hozzá kerül, aki alaposan megnehezíti az életét. Mindezt tetézi, hogy új szakács érkezik az étterembe. Nick (Aaron Eckhart) másképp él és másképp gondolkodik, mint ő. Mégis lassacskán "megfőzi" az addig minden csábításnak ellenálló nőt.

No Reservations - Trailer

A perfectionist chef addicted to her work struggles to adjust when her sister passes away leaving her with a little girl to raise and a new sous-chef threatens to take over her kitchen with his high-spirited and free-wheeling ways. (c) 2007 A Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved CBFC Rating U/A.Cert No.

11. Bor, mámor, Provence

A bankár Max (Russell Crowe) élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától (Albert Finney). Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Szinte minden percét lekötik emlékei és Fanny (Marion Cotillard), a közeli étterem elbűvölő tulajdonosnője. Azonban az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie (Abbie Cornish), a nagybácsi törvénytelen lánya. De nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében.

12. L’ecsó

Egy olyan mesefilm is helyet követel magának a listán, melynek szaktanácsadója Thomas Keller, 2x3 Michelin-csillagos amerikai sztárséf volt. Remy, a gourmet patkány arról álmodik, hogy séfként dolgozhat, hiszen a konyhai példaképe, Auguste Gusteau is megmondta, hogy "mindenki főzhet". Ezt az aranyos filmet kezdő szakácsoknak mindenképpen látniuk kell!

Ilyen főzési tanácsokat kaphatunk:

L'ecso - főzési tanácsok

null

13. Szakácspárbaj

Loren Collins az amerikai tengerészetnél főszakács. Mivel a flottánál nem igazán respektálják konyhaművészetét, búcsút int a seregnek és Franciaországba utazik, hogy a híres mesterszakácstól, Louis Boyertől tanuljon. Elszegődik Boyer dijoni éttermébe, ahol az ifjú mesterszakácsnak keményen meg kell küzdenie a gall kollégák megbecsüléséért és az öreg mester elismeréséért is. A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy Loren beleszeret Gabrielle-be, a szakácsfenomén gyönyörű lányába.

14. Én a Séf

Alexandre Lagarde, a veterán sztárséf komoly konfliktusba kerül Stanislas Matterrel, az étteremcsoport új vezetőjével. Matter arra készül, hogy lecseréli őt egy ifjú, modern séfre, aki a molekuláris gasztronómia megszállottja, mert az sokkal jövedelmezőbb. Első lépésként elkezdi kirúgni Lagarde csapatának tagjait. Ami még rosszabb, Lagarde kezd kifutni az ötletekből, pedig a legnevesebb étteremkalauz kritikusai bármelyik pillanatban feltűnhetnek tesztelni. Kétségbeesésében keresni kezd maga mellé valakit. Egy nap, mintha a szerencse vezérelné oda, találkozik Jackyvel, aki az haute cuisine megszállottja. A szakmát autodidakta módon elsajátító férfi rendkívül tehetséges, de makacs, mint egy öszvér.

Én a séf_szinkronos trailer (12)

null

15. Az ételművész

Adam Jones (Bradley Cooper) séfnek mindene megvolt és mindent elvesztett. A két Michelin-csillaggal kitüntetett szakács igazi rocksztárnak számított a pályáján, az ehhez kapcsolódó rossz szokásokkal együtt. A párizsi gasztronómiai élet fenegyereke mindig különcnek számított a szakmájában és kizárólag az érdekelte, hogy bombasztikus ízkombinációkat és ételkölteményeket találjon ki. Ahhoz azonban, hogy megnyithassa saját éttermét és megszerezze az áhított harmadik Michelin-csillagot, a legjobb formáját kell hoznia és jól is kell viselkednie, főleg a gyönyörű Helene (Sienna Miller) miatt. Az Ételművész egy hihetetlenül szórakoztató és érzelmes történet az étel szeretetéről, a szerelemről és a második esélyekről.

Az ételművész magyar feliratos előzetes

Az ételművész magyar szinkronos előzetes. További infó a filmről: http://filmtrailer.hu/film/az-etelmuvesz-magyar-elozetessel/ Csekkold a legújabb filmes híreket, előzeteseket: http://filmtrailer.hu/

forrás: port.hu | Pinterest

Szerző: Földi Rita

Rita Fitnesz Receptjei - Hírlevél

Fitnesz receptek és életmódtippek, hogy ne maradj le semmiről! (Nyugi, nem tömöm tele a postaládádat, havonta maximum 2 hírlevelet küldök.)

Név *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!