2014.03.17.
Ez egy vitaminokban gazdag saláta, melyet főnként sült húsokhoz ajánlok (pl.: nyáron grillezéskor is nagy sikert arathat, de a rántott csirkecombot is igazán különlegessé teheti, mint ahogyan a csirkés gyorsétteremben is van –egyébként az íze is hasonló-) Ha light majonézt használunk, és cukor helyett édesítőszert, akkor diétánkba is beilleszthetjük.
Hozzávalók:
1 db közepes méretű fejes káposzta
2 db kisebb vöröshagyma
2 db közepes méretű sárgarépa
2 dl majonéz
1 dl tej
2 pohár natúr joghurt
fél citrom leve
só
5 evőkanál cukor (vagy 3 evőkanál méz)
Elkészítés:
1. A káposztát és a répát is sajtreszelőn lereszeljük. (Ez a legfárasztóbb része.) A hagymát nagyon apró kockára vágjuk.
2. A többi hozzávalót egy nagy tálba tesszük, és jól elkeverjük. Édeskés ízűnek kell lennie, de ízlés szerint változtathatjuk a hozzávalók arányát.
3. A lereszelt káposztát és sárgarépát tegyük bele a mártásba és keverjük el benne.
Hagyjuk állni a hűtőben legalább 3 órát.