• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Cékla történet

2014.03.17.

Cékla történet

Ajánlom ezt a történetet előételként, egy könnyű fehérbor társaságában, és fogyókúrázóknak vacsorára.

A cékla többek között méregtelenítő, fogyasztó hatású, növeli az állóképességet és javítja a vérkeringést.
A dió segít, hogy szép legyen a hajunk, a rucola pedig jó hatással van az emésztésre is.

Hozzávalók (2 személyre):

2 db cékla

olívaolaj

1 marék dió

125 g mozzarella

2 marék rucola

 

Az öntethez:

1 zöldcitrom leve

0,8 dl olívaolaj

őrölt fehér bors

 

Elkészítés:

1. A céklával kell kezdenünk, mivel ennek sok idő kell. A legjobb, ha előző nap elkészítjük, mivel napokig eláll a hűtőben.

A céklát alaposan megmossuk. Ne távolítsunk el róla semmit, különösen ne a ”farkincáját”, mert abban vannak a festékanyagok. Sózzuk, és kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 200 C fokon 1-1,5 órát sütjük (a cékla méretétől függően).

A kész céklát még melegen megpucoljuk (nem forrón, tehát hagyjuk egy kicsit hűlni) és felkockázzuk.

2. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük.

3. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha kész apróra vágjuk.

4. Az öntethez a zöldcitrom levét összekeverjük az olívaolajjal, a sóval és a fehér borssal.

Tálaláskor a céklát, a mozzerellát, a rucolát és a pirított diót a tányérra tesszük és leöntjük az öntettel.

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!