2016.06.10.
Igazi nyári ízek azoknak is, akik ügyelnek az alakjukra. A cukkini köret alacsony szénhidráttartalmat biztosít, a csirkemell pedig kellő fehérjemennyiséget a testépítőknek. Mindez egy jól fűszerezett, nyári hangulatú ételben ölt testet. Könnyű vacsorának is ajánlom, melyet kerti grillen is elkészíthetünk.
Hozzávalók (2 adag):
300 g csirkemell filé
120 g natúr joghurt + 20 g a tálaláshoz
1 tk. citromlé
1 tk. reszelt citromhéj
1 tk. reszelt gyömbér
só
őrölt fekete bors
morzsolt oregánó
2 tk. olívaolaj
300 g cukkini
1 csomó petrezselyemzöld
3 dl víz
Elkészítés:
1. A csirkemellet megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, majd besózzuk.
Egy tálban összekeverjük a natúr joghurtot a citromlével, sóval, borssal, reszelt citromhéjjal és gyömbérrel. Ebben a pácban alaposan átforgatjuk az előkészített húst, majd hűtőben 1-2 órát állni hagyjuk.
2. A hűtőből kivéve kerámia serpenyőben, egy kevés olaj hozzáadásával, vagy grill rácson pirosasra sütjük.
3. Közben a cukkinit felkarikázzuk és sós vízben roppanósra főzzük. Ha a cukkini elérte a kívánt állapotot, akkor vegyük ki a vízből. Ezt a megmaradt sós vizet én a hús párolásához még felhasználtam. Amikor lepirult a hús, akkor felöntöttem egy kevés lével, majd elkevertem és lefedtem, így pároltam puhára a húst.
Az előfőzött cukkinik mindkét oldalát száraz serpenyőben átpirítottam, hogy ropogósabbak legyenek. Ha nem egy diétás ételről lenne szó, akkor ennél a pontnál következett volna egy kis forró vajban való átforgatás. E helyett citromlével locsoltam meg, hogy jobban rátapodjon a finomra vágott petrezselyem. A petrezselyemmel átforgattam és melegen tálaltam.
Sóval ízesített joghurttal locsoljuk még meg a tetejét.
1 adag tartalmaz:
Energia: 256 kcal
Fehérje: 41 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 7 g