2014.04.18.
Indiai nevén pakóra lenne, de csicseriborsóliszt helyett hajdinaliszttel teszteltem. Az eredmény egy könnyű rágcsálni való lett, melyet fogyaszthatunk valamilyen mártással, vagy burgonyapürével is.
Hozzávalók (3-4 személyre):
240 g hajdinaliszt
2 tk. fűszerpaprika
2 tk. őrölt feketebors
2 tk. őrölt római kömény
2 tk majoránna
2 tk. őrölt szerecsendió
1 tk. só
1 l hideg víz
2 db karalábé és 2 db cukkini (ezeken kívül bármilyen zöldséget használhatunk)
étolaj a sütéshez (vagy ghí)
Elkészítés:
1. Összekeverjük a lisztet és a fűszereket. Hozzáadjuk a vizet és csomómentesre keverjük. Palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie. Egy órán át állni hagyjuk.
2. A zöldségeket 0,5 cm vékonyra felszeleteljük és besózzuk. 10-15 percig állni hagyjuk.
3. A zöldségeket belemártjuk a tésztába, megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Ha kész, papírszalvétán lecsepegtetjük.