2016.06.28.
A házilag készített bolognai mártás teszi igazán különlegessé ezt az olaszos ízvilgú, szénhidrát-csökkentett ételt. Próbáljátok ki!
Hozzávalók (2 adag):
150 g darált sertéslapocka
1 nagyobb darab cukkini
200 g Happy-Frucht dobozos paradicsompüré
½ vöröshagyma
2 db fokhagyma
só
őrölt fekete bors
oregánó
bazsalikom
1 tk. olívaolaj
35 g zsírszegény sajt
Elkészítés:
1. A vöröshagymát finomra vágjuk és az olívaolajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Fedő nélkül lepirítjuk a húst.
2. Amíg a hús pirul, addig egy másik lábosa beleöntjük a paradicsompürét, melyet fűszerezzünk sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval és aprított fokhagymával. Az egészet összeforraljuk, majd a lepirított húsra öntjük. Elkeverjük és rövid ideig együtt főzzük.
3. Közben a cukkini két végét levágjuk, megmossuk és hosszában vékony szeleteket vágunk belőle.
4. Az elkészült bolognai mártás egyik felét egy hőálló tálba önjük. Rátesszük a cukkini szeletek felét, majd leöntjük a bolognai mártás másik felével, melyet beterítünk a maradék cukkinivel. A tetejére sajtot szórunk és 200 C fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
1 adag tartalmaz:
Energia: 300 kcal
Fehérje: 22 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 18 g
#gluténmenetes #szénhidrát csökkentett #zöldséges #egytálétel #könnyen elkészíthető #egészséges #olasz konyha #könnyű ebéd #húsos főételek #diétás #diéta #enni és fogyni