2016.05.05.
Egy könnyen elkészíthető fehérjedús krém, nem csak testépítőknek. Kenheted kenyérre, de zöldségmártogatósnak is nagyon finom.
Hozzávalók (kb. 8 adag):
170 g friss spenót
125 g natúr krémsajt (Tolle)
olívaolaj
só
őrölt feketebors
1 csipet őrölt szerecsendió
80 g főzőtejszín 21%-os
250 g túró
1 csomó petrezselyemzöld
Elkészítés:
1. A spenótot megtisztítjuk, szárait letépkedjük és felaprítjuk nagyobb darabokra.
2. Kevés olívaolajon a fűszerekkel megfonnyasztjuk.
3. Ezután aprítógépbe tesszük a krémsajttal és a tejszínnel együtt. Összekeverjük.
4. Kézzel hozzákeverjük a túrót és finomra vágott petrezselymet is.
Hűtőben 1-2 óráig tároljuk, hogy összeérjenek az ízek és kicsit sűrűbb legyen.