2014.12.23.

A szálkamentes afrikai harcsához nagyon jól illik az alma. Ahol alma van, ott pedig kell egy kis camembert sajt is, és ha már camembert sajt, akkor legyen egy kevés dió is. Na, így alakult ki ez a halas étel. A ruccola pedig a dió ízt erősíti meg a fogásban.
Hozzávalók (4 személyre):
700 g bőr nélküli afrikai harcsafilé
frissen őrölt tengeri só
frissen őrölt fekete bors
½ narancs leve
1 ek. vaj
2 db savanykás alma
50 g trappista sajt
240 g camembert sajt (natúr vagy zöldborsos)
a körethez:
jázminrizs
1 marék pirított dió
1 marék ruccola
Elkészítés:
1. A harcsát megmossuk, és egyforma darabokra vágjuk. Egy jénai tálba vagy tepsibe helyezzük. Sóval, borssal megszórjuk és narancslevet locsolunk rá. 10-15 percig állni hagyjuk.
2. Az almákat meghámozzuk, a magházat kivesszük, és felszeleteljük. Az almaszeleteket sorba rakjuk a halon, majd megszórjuk egy kevés reszelt trappista sajttal, végül camembert sajt szeleteket teszünk rá.
Egy kanál vajat teszünk még a halhoz és előmelegített 180 C fokos sütőben (alsó és felső sütés) kb. 15 percig sütjük.
Jázminrizzsel, pirított dióval és ruccolával tálaljuk.