• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa

2014.12.23.

Almával és camembert sajttal sütött afrikai harcsa

A szálkamentes afrikai harcsához nagyon jól illik az alma. Ahol alma van, ott pedig kell egy kis camembert sajt is, és ha már camembert sajt, akkor legyen egy kevés dió is. Na, így alakult ki ez a halas étel. A ruccola pedig a dió ízt erősíti meg a fogásban.

Hozzávalók (4 személyre):

700 g bőr nélküli afrikai harcsafilé

frissen őrölt tengeri só

frissen őrölt fekete bors

½ narancs leve

1 ek. vaj

2 db savanykás alma

50 g trappista sajt

240 g camembert sajt (natúr vagy zöldborsos)

a körethez:

jázminrizs

1 marék pirított dió

1 marék ruccola

 

Elkészítés:

1.  A harcsát megmossuk, és egyforma darabokra vágjuk.  Egy jénai tálba vagy tepsibe helyezzük. Sóval, borssal megszórjuk és narancslevet locsolunk rá. 10-15 percig állni hagyjuk.

2. Az almákat meghámozzuk, a magházat kivesszük, és felszeleteljük. Az almaszeleteket sorba rakjuk a halon, majd megszórjuk egy kevés reszelt trappista sajttal, végül camembert sajt szeleteket teszünk rá.

Egy kanál vajat teszünk még a halhoz és előmelegített 180 C fokos sütőben (alsó és felső sütés) kb. 15 percig sütjük.

Jázminrizzsel, pirított dióval és ruccolával tálaljuk.

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!