2014.10.23.

Egy egyszerű vasárnapi ebéd csaló napokra.
Hozzávalók (4 személyre):
600 g fagyasztott hekkfilé
4 dl tej
3 gerezd fokhagyma
só
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
étolaj a sütéshez
a burgonyapüréhez:
500 g burgonya
só
2 ek. tejföl
2 dl tej
1 ek. vaj
a majonézes kukoricasalátához:
200 g morzsolt csemegekukorica
1 csomó petrezselyem
majonéz
mustár
tejföl
só
bors
pár csepp citromlé
pár csepp édesítőszer
Elkészítés:
1. A fagyasztott hekket egy mélyebb tálba tesszük és ráöntjük a tejet. Sózzuk, és zúzott fokhagymát rakunk a tejbe. Fontos, hogy ez az ízes tej teljesen ellepje a halat. Ebben a tejben hagyjuk kiolvadni a halat.
2. Miután kiolvadtak, lecsepegtetjük. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban kisütjük. Lecsepegtetjük.
3. A majonézes kukoricasalátához egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt egy kevés citromlével és folyékony édesítőszerrel. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük.
4. A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd vajat keverünk hozzá. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejet. Kézi robotgéppel krémesre keverjük megfelelő mennyiségű tej hozzáadása mellett. Utólag sózhatjuk is.