Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











”Farmer steak”

2014.01.02.

”Farmer steak”

Nem is annyira steak, sokkal inkább egy szalonnával tűzdelt sertéskarajról van szó.

Hozzávalók:

1 kg csontozott sertéskaraj (egyben)

őrölt feketebors

őrölt köménymag

sertészsír (a házi a legjobb)

25 dkg füstölt kenyér szalonna

1 nagyobb fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

3 evőkanál fűszerpaprika

2 dl víz

 

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, megszárítjuk, majd egy hegyes késsel mélyedéseket vágunk a tetejére.

2. Egy kis tálban összekeverjük a sót, a borssal és a köménymaggal. Ezzel a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük a húst.

A szalonnából vastagabb csíkokat vágunk és beletesszük a mélyedésekbe. Egy fanyárs segítségével rögzítjük a szalonnacsíkokat. Lehet hurokötözést is alkalmazni, a lényeg, hogy sütés közben ne nyílon szét a hús a mélyedéseknél.

Az így elkészített húst tepsibe tesszük és a felolvasztott, fűszerpaprikával elkevert sertészsírral leöntjük. A tepsibe cikkekre vágott vöröshagymát és 6 gerezd fokhagymát teszünk és felöntjük 2 dl vízzel.

3. Előmelegített sütőben 200 C fokon, 2 órán keresztül sütjük. Közben időnkét saját levével meglocsoljuk és forgatjuk is.

Az elkészült husi pirosas és ropogós tetejű. Ne vágjuk fel egyből, mert így elveszítenénk a hús szaftját, mely a meleg húsból minden ízanyaggal együtt a vágódeszkánkon landolna. Ráadásul hidegen lehet csak szép, vékony szeleteket vágni. Így a sütés után pihentetjük, és csak ha már meghűlt, akkor szeleteljük fel.

Tálaljuk majonézes lencsesalátával vagy bulguros lencsesalátával.

 

vissza

Hozzászólások