• Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal

2016.05.18.

Curry-s répafőzelék mézes-csilis csirkeszárnnyal

A krémesen lágy, curry fűszeres répafőzelék találkozása a csípős, édeskés, ropogós csirkeszárnnyal. Orgia a tányéron! Micsoda ízbomba!

Hozzávalók (2 személyre):

a főzelékhez:

4-5 db répa

1 kisebb fej vöröshagyma

1 tk. olívaolaj

1 ek. vaj

1 ek. curry fűszerkeverék

2 dl víz vagy zöldségalaplé

½  csomó petrezselyemzöld

1 ek. étkezési keményítő

3 ek. főzőtejszín (10-os)

 

a csirkeszárnyhoz:

4 db csirkeszárny

½ csomag Lucullus mézes-csilis csirkeszárny fűszersó

2 ek. szójaszósz

2 ek. olívaolaj

2 ek. méz

2 ek. citromlé

1 dl víz

Elkészítés:

Csirkeszárny:

1 A csirkeszárnyakat előkészítés után alaposan besózzuk, és egy keverőtálba tesszük.

2. A fűszerkeveréket egy kisebb tálba öntjük és alaposan elkeverjük az olívaolajjal, a szójaszósszal, a mézzel és a citromlével. Ezt a pácot ráöntjük a szárnyakra és összekeverjük. Ezután jó, ha pár órát áll a hűtőben, de akár egyből süthetjük is.


3. Hogy egyszerűsítsük a későbbi takarítási fázisunkat, tegyük a bepácolt szárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Korábban jénai tálat használtam hozzá papír nélkül, amit utána mindig nagyon nehéz volt elmosni, mert ahhoz, hogy a csirkét ropogósra süssük, ahhoz a pác szükségszerűen ropogósra fog sülni a tál aljában. Viszont ha sütőpapírt használunk, akkor csak egyszerűen fogjuk és kidobjuk a sütés után.

A sütőpapírra tett szárnyakat még meglocsoltam egy kevés olívaolajjal és öntöttem alá egy kis vizet. 180 C fokon 20 percig alsó és felső sütésen, utána 10 percig grill fokozaton sütöttem ropogósra a pipiket.

Egy régebbi receptem.

Curry-s répafőzelék:

1. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A répát megtisztítjuk és felkarikázzuk.

2. Egy lábosban összeforrósítjuk a vajat az olívaolajjal. Rátesszük a finomra vágott hagymát, rövid ideig dinszteljük, majd hozzáadjuk a répát is. Sóval, curry-vel ízesítjük. Elkeverjük, pirítjuk. Pár perc után felöntjük vízzel, vagy alaplével és lefedve roppanósra főzzük a répát.

3. Közben egy tálban összekeverjük a keményítőt a tejszínnel. A főző léből kiszedünk 2 evőkanálnyit és ezzel csomómentesre keverjük az egészet. Hozzáöntjük a répához, átmelegítjük, megszórjuk petrezselyemzölddel és már kész is van. Ha hozzáadtuk a keményítőt, akkor már nem szabad forralni.

 

1 adag répafőzelék + 2 db csirkeszárny tartalmaz:

Energia: 592  kcal

Fehérje: 26 g

Szénhidrát: 37 g

Zsír: 37 g

1 adag répafőzelék tartalmaz:

Energia: 108 kcal

Fehérje: 2 g

Szénhidrát: 12 g

Zsír: 5 g

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!