2016.07.15.
Ha unod már a szokványos csirkemell recepteket, készítsd el így!
Hozzávalók (4 adag)
500 g csirkemell filé
só
40 g pulykamell sonka
45 g zsírszegény sajt
140 g őszibarack
a páchoz:
2 ek. olívaolaj
őrölt fehér bors
½ citrom leve
60 g őszibarack
A körethez:
120 g kuszkusz
180 ml víz
pár csepp olívaolaj
4-5 db friss mentalevél
só
citromlé
őrölt római kömény
A kuszkuszt érdemes mindig a csomagolási útmutató szerint elkészíteni. A csomagolás szerint 120 g kuszkusz 2 személyre való. Azonban nekem ez túl sok szénhidrát lenne, így csak fél adaggal számoltam, egy főre 30 grammal, de akinek több kell, az duplázza meg ezt a mennyiséget.
Elkészítés:
1. Egy nagyobb tálban elkészítjük a pácot. Ehhez összekeverjük az olívaolajat, a citrom levét a sóval és a borssal. Az őszibarackot apró darabokra vágjuk, és egy mozsárban kinyomkodjuk a levét. A levet és az őszibarack pépet is a páchoz keverjük.
2. Előkészítjük a csirkemellet. Vékony szeleteket vágunk belőle és mindkét oldalát alaposan besózzuk, majd az elkészített pácba tesszük. Az egészet elkeverjük és hűtőben 1-2 órát vagy egy éjszakát pácoljuk.
3. Másnap vagy pár óra múlva a hús mindkét oldalát serpenyőben megsütjük, majd áttesszük egy tepsibe vagy más hőálló tálba.
4. Az elősütött csirkemellre egy szelet sonkát teszünk, rá az őszibarack szeleteket, majd egy kevés sajttal beborítjuk a tetejét.
180 C fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Köret elkészítése:
Felforralunk 180 ml sós vizet. Elzárjuk a gázt és belekeverjük a kimért kuszkuszt és pár csepp olívaolajat. Lefedjük és 5 perc alatt puhára pároljuk. Utána hozzákeverjük a friss, apróra vágott mentát, ízesítjük citromlével és római köménnyel.
1 adag csirkemell 30 g kuszkusszal tartalmaz:
Energia: 278 kcal
Fehérje: 37 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 9 g
# barackos csirkemell # barackkal pácolt csirkemell # egészséges ételek # könnyű ebéd # húsos főételek # diétás ételek # diéta csirkével # enni és fogyni # kuszkusz főzés # mentás # gyümölccsel pácolt