Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Rakott cukkini bolognai mártással

2016.06.28.

Rakott cukkini bolognai mártással

A házilag készített bolognai mártás teszi igazán különlegessé ezt az olaszos ízvilágú, szénhidrát-csökkentett ételt. Próbáljátok ki!

Hozzávalók (2 adag):

150 g darált sertéslapocka

1 nagyobb darab cukkini

200 g Happy-Frucht dobozos paradicsompüré

½ vöröshagyma

2 db fokhagyma

őrölt fekete bors

oregánó

bazsalikom

1 tk. olívaolaj

35 g zsírszegény sajt

Elkészítés:

1.  A vöröshagymát finomra vágjuk és az olívaolajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Fedő nélkül lepirítjuk a húst.

2. Amíg a hús pirul, addig egy másik lábosa beleöntjük a paradicsompürét, melyet fűszerezzünk sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval és aprított fokhagymával. Az egészet összeforraljuk, majd a lepirított húsra öntjük. Elkeverjük és rövid ideig együtt főzzük.

3. Közben a cukkini két végét levágjuk, megmossuk és hosszában vékony szeleteket vágunk belőle.

4. Az elkészült bolognai mártás egyik felét egy hőálló tálba önjük. Rátesszük a cukkini szeletek felét, majd leöntjük a bolognai mártás másik felével, melyet beterítünk a maradék cukkinivel. A tetejére sajtot szórunk és 200 C fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

 

1 adag tartalmaz:

Energia: 300 kcal

Fehérje: 22 g

Szénhidrát: 11 g

Zsír: 18 g

 

#gluténmentes #szénhidrát csökkentett #zöldséges #egytálétel #könnyen elkészíthető #egészséges #olasz konyha #könnyű ebéd #húsos főételek #diétás #diéta #enni és fogyni

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások