• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel

2013.12.17.

Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel

Egy egyszerű, kiadós főzelék a hidegebb napokra.

Hozzávalók (4 személyre):

 

A főzelékhez:

500 g hántolt feles, száraz sárgaborsó

3 db babérlevél

2 evőkanál sertészsír

3 evőkanál liszt

4 gerezd fokhagyma

őrölt feketebors

víz

1,5 dl tej

 

A virsli pörkölthöz:

3 db vöröshagyma

4 db paradicsom

3 db paprika

15 dkg füstölt kenyérszalonna

0,5 kg virsli

2 evőkanál fűszerpaprika

őrölt fekete bors

őrölt köménymag

morzsolt majoránna

víz

 

 

Elkészítés:

1. A sárgaborsót megmossuk és átválogatjuk, majd sós vízben babérlevéllel feltesszük főzni.

A rántáshoz zsírt forrósítunk. Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és zsemleszínűre pirítjuk. Levesszük a tűzről és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Hagyjuk kihűlni.

2. Ha a sárgaborsó megpuhult, akkor hozzáöntjük a rántást. Őrölt fekete borssal ízesítjük és tehetnünk bele még fokhagymát is. Tej hozzáadásával beállítjuk a főzelék sűrűségét. A rántással készre forraljuk.

A főzeléket botmixerrel pürésíthetjük is.

3. A pörkölt elkészítéséhez először a szalonnát megpirítjuk. Ha kész, kivesszük egy szűrőkanál segítségével és a visszamaradt zsírban finomra vágott hagymát dinsztelünk. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, majd kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymagot teszünk bele és egyszer felforraljuk.

4. Beletesszük az apró kockára vágott paprikát, és úgy főzzük, hogy a folyadék elpárologjon róla. Ekkor öntsük fel egy kevés vízzel. Ezt többször ismételjük meg, majd adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot és ezzel is pirítsuk le, majd öntsük fel vízzel. Ha már a paprika és a paradicsom is kellően megfőtt, akkor tegyük vissza bele a sült szalonnát. Szórjuk meg majoránnával és adjuk hozzá a felkarikázott virslit. Néhány perc múlva kész.

 

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!