Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Hogyan készíts adventi koszorút 4 lépésben?

2016.11.25.

Hogyan készíts adventi koszorút 4 lépésben?

Bonyolultnak tűnhet, de nem muszáj annak lennie. Tippek, trükkök, melyeket az utolsó pillanatban is be tudsz vetni.

A keresztény kultúrkörben Adventnek nevezik a karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól, december 25-ig tartó időszakot. Ilyenkor szokás koszorút készíteni, mellyel karácsonyi hangulatot és egy csepp meghittséget is varázsolhatsz az otthonodba. Négy lépésben mutatom be, hogy milyen egyszerűen elkészítheted a saját adventi koszorúdat  még akkor is, ha esetleg az utolsó pillanatokban állnál neki.

Bevásárlólista

  • 1 db koszorúalap
  • fenyőágak
  • ragasztópisztoly
  • 4 db gyertya  és hozzá gyertyatartó vagy drótok (A hagyományos adventi koszorú tartozékai három darab lila és egy darab rózsaszín gyertya. A lila a megbánás/bűnbánat a rózsaszín pedig az öröm szimbóluma.)
  • egy tányér vagy tálca, melyre ráhelyezzük majd a kész koszorút
  • opcionális: hóspray, arany vagy ezüstszínű festékspray
  • a többi díszítőelem a fantáziánkra van bízva

1. lépés: az alap kiválasztása és az ágak rögzítése

Többféle koszorúalapot vásárolhatsz. Készülhet szalmából, ágakból, veszőből vagy mohából, de nagyon divatosak manapság a különböző kötött, horgolt anyagú alapok is.

d8c056fb40ac2410d3992f1544120c6e.jpg

A fenyőágakat vékony dróttal vagy ragasztópisztollyal rögzítheted. (Sok helyen már készen is megvásárolhatod az alapot.) Válassz olyan fenyőt, melynek kevésbé hullik a tűlevele. Ilyen például a nobilis fenyő, mely nemcsak tartósabb, hanem szürkés, havas hatású színével jól illik az adventi koszorúhoz is.

2. lépés: a gyertyák elhelyezése

Kétféleképpen rögzítheted a gyertyákat az adventi koszorúdon. Az egyszerűbb megoldás az, ha leszúrható talpat választasz, melyet a kívánt helyre könnyedén beilleszthetsz a koszorún. Erre jön a gyertya, melyet érdemes ragasztóval is rögzíteni, hogy stabilabban álljon.

Kicsit bonyolultabb megoldás, ha két darab drótot gyertyaláng felett felforrósítasz és beleszúrsz a gyertya aljába, majd a koszorúalapba.

A gyertyák elhelyezésének variálásával fantáziadús koszorúkat készíthetsz. Nem muszáj egyenlő távolságokra tenni a gyertyákat. Lehet egy sorban vagy közvetlenül egymás mellé, csoportosítva is.

3. lépés: szalag elhelyezése

Válassz fényes szalagot, így a gyertya lángja még jobban vissza fogja tükrözni a csillogását, még inkább karácsonyi hangulatú lesz tőle a koszorúd. A szalaggal átkötheted, vagy készíthetsz belőle masnit, melyet dróttal tudsz rögzíteni, illetve vehetsz kész masnikat is. 

4. lépés: a díszítőelemek elhelyezése

A díszítés tekintetében csak a képzelet szabhat határt. Felhasználhatóak a kirándulások során összegyűjtött termések, tobozok vagy kövek, illetve vásárolhatsz kifejezetten koszorúra szánt díszítőelemeket, karácsonyfadíszeket is.

A kiválasztott díszeket ragasztópisztollyal rögzítsd!

Tehetsz rá fűszereket (fahéjrudat, csillagánizst) vagy szárított narancs- és citromkarikákat, illetve mézeskalácsot is. Ezek nemcsak szépek, hanem finom illattal is gazdagítják a koszorúdat.

Ha a tobozokat, mogyorót, diót vagy mandulát használsz, akkor (egy újságpapíron) át is színezheted ezeket arany- vagy ezüstszínű festékkel. Vagy fújd le hóspray-vel, a havas hatás érdekében.

A kevesebb néha több. Igaz ez az adventi koszorúra is. Lehetőleg ne zsúfold túl, ne akarj egyszerre 5-6 féle színt is rátenni. Dönts maximum 2-3 szín mellett és ne ess túlzásba a rákerülő díszek tekintetében sem.

Praktikus ötleteket leshetsz el ebben a videóban, melyben egy kötött, horgolt alapú adventi koszorú készül:

Kreagia | Hogyan készült | Adventi koszorú

Zene: Christmas Wish No. 3571 by Wiredrawn (http://freemusicarchive.org/music/Wiredrawn/En_attendant_Noel/02_-_Wiredrawn_-_Christmas_Wish_No_3571_CC-BY) Videó: desfoto.hu

Szintén a kötött, horgolt alapú adventi koszorúra és egy ajtó díszre láthatsz ötleteket ebben a videóban is:

Adventi koszorú és ajtódísz készítés Holdvirág Szentes

Leírás

Az alábbi videóban pedig hagyományos adventi koszorút készítenek:

Adventi koszorú kötése - elkészítés otthon

http://fitoland.hu FITOLAND - dísznövény, kert, dekoráció. Vágott fenyők, földlabdás fenyők, műfenyők a legjobb minőségben, akár karácsonyfa talpba faragással együtt! ♣ KERTÉSZETI WEBÁRUHÁZ: http://fitoland.hu ♣ Dísznövény, cserepes növény rendelés itt: http://www.fitoland.hu ♣ KERTÉSZETI VIDEÓK - iratkozz fel itt: http://bit.ly/fitoland_videok ♣ HÍRLEVÉLRE FELIRATKOZÁS: http://fitoland.hu/hirlevel_fitoland

A videók után jöjjön néhány inspiráló ötlet képekben: 

Felakasztható adventi koszorúk

Mára már nem annyira népszerűek, de helykihasználás szempontjából kitűnő megoldás lehet, illetve étkezőasztal felett is ideális.

Különleges formájú "adventi koszorúk"

Az adventi koszorú lehet téglalap alakú is, vagy készülhet egy tálban is. Attól lesz adventi, hogy négy darab gyertya van rajta. Ezt pedig számos formában megvalósíthatod.

Modern "adventi koszorúk"

Abszolút last minute ötlet: bármilyen tálba, sütőformába tehetsz négy gyertyát. A kompozíciót ötletesen díszítheted karácsonyi díszekkel.

Piros színű gyertyával készült adventi koszorúk

Rusztikus adventi koszorúk

Kötött, horgolt alapú adventi koszorúk

Egyre divatosabb a kötött, horgolt alapú adventi koszorú.

Maga az adventi koszorú elkészítése is öröm, de még nagyobb öröm meggyújtani az első gyertyát egy olyan koszorún, amit te magad készítettél.

3.jpg

Ha a hagyományos lila-rózsaszín gyertyás koszorút választod, akkor a gyertyagyújtás sorrendje: lila, lila, lila, rózsaszín. Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: 1. hit, 2. remény, 3. öröm, 4. szeretet.
life_and_trend_adventi_koszoruk.jpg

Remélem, sikerült ötleteket merítened ebből az összeállításból és örömödet leled majd a koszorúkészítésében. Sok sikert és meghittséget kívánok hozzá!

Szerző: Földi Rita

fotók: Pinterest

Rita Fitnesz Receptjei - Hírlevél

Fitnesz receptek és életmódtippek, hogy ne maradj le semmiről! (Nyugi, nem tömöm tele a postaládádat, havonta maximum 2 hírlevelet küldök.)

Név *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!