Laktózmentes ételek
Hajdinalisztben bundázott zöldségek
2014.04.18.Indiai nevén pakóra lenne, de csicseriborsóliszt helyett hajdinaliszttel teszteltem. Az eredmény egy könnyű rágcsálni való lett, melyet fogyaszthatunk valamilyen mártással, vagy burgonyapürével is.
továbbGyulaival töltött sertéskaraj
2014.03.17.Két dolog miatt szeretem ezt az ételt. Egyrészt nagyon sokféleképpen lehet variálni. Csinálhatunk belőle egy ünnepei fogást is (például egy aszalt szilvás mártással és egy kis burgonyafánkkal), vagy reggelire is kitűnő hidegen, paradicsommal, paprikával. Másrészt nagyon egyszerű elkészíteni, és miután beraktuk a sütőbe igen kevés törődést kíván.
továbbAlföldi gulyásleves
2014.03.17.Az oldalról elmaradhatatlan a gulyásleves. Nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Talán a legelterjedtebb változat az alföldi gulyás. Ebben apró kockára vágott vegyes zöldség is van. Ezzel ellentétben a ”sima” gulyásleveses csak burgonyát tartalmaz.
továbbAngol zelleres burgonyafőzelék reform módon
2014.03.17.Ajánlom ezt a receptet fogyókúrázóknak, vegetáriánusoknak és laktózérzékenyeknek egyaránt. A burgonyát saját anyagával sűrítjük, kihasználva magas keményítőtartalmát. Nagyon finom tejtermék hozzáadása nélkül is. A feltétet pedig bátran variálhatjuk.
továbbToszkán májas pirítós, azaz Crostini neri
2014.03.17.Kiváló előételnek, kiváló vacsorára egy pohár bor mellé, és kiváló reggelire is. Az olasz receptúra megmutatja, hogy hogyan csináljunk ízletes májpástétomot házilag.
továbbLencsesaláta bulgurral
2014.03.17.Egy kicsit különc lencsesaláta recept az isteni bulgurral.
továbbGombás pirítós
2014.03.17.Egy igazi napindító reggeli tele ízekkel és energiával. Ugyanakkor könnyű, nem akadályoz abban, hogy elfogyasztása után néhány órával már az ebédet tervezzük.
tovább