• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Fetás mediterrán lecsó sütőben sütve

2016.05.26.

Fetás mediterrán lecsó sütőben sütve

Nem a francia ratatouille-ról (ejtsd: ratatui), hanem egy magyar lecsóról van szó, mely kicsit görögös hangulatú, de olaszos jegyeket is egyaránt hordoz. Szóval igazi multikulti lecsó, mely egyben alakbarát és laktózmentes is. Igazi nyári, könnyű finomság.

Hozzávalók (3 adag):

2 ek. olívaolaj

1 nagy fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3 db paradicsom

2 db tv paprika

¼ kaliforniai paprika

½ főzőtök

½ padlizsán

3 db tojás

2 tk. fűszerpaprika

őrölt fekete bors

morzsolt oregánó

 

A sütés után rászórni:

100 g feta sajt (laktózmentes), kockázva

1 csomó petrezselyemzöld, finomra vágva

2 szál újhagyma, felkarikázva

5-6 db friss bazsalikomlevél, finomra vágva

Elkészítés:

1. Először megtisztítjuk és összevágjuk a hozzávalókat. A vöröshagymát félkarikára, a fokhagymát apróra, a paprikát, paradicsomot, tököt, padlizsán pedig egyforma méretű kockákra.

Felkockázzuk a feta sajtot is. Finomra vágjuk a petrezselymet és a friss bazsalikomot. Az újhagymát pedig felkarikázzuk.

2. Olajat forrósítunk, melyben rövid ideig dinszteljük a hagymát. Majd tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük és hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, padlizsánt és tököt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval is. Elkeverjük, majd kb. 6 percig lefedve pároljuk. A lényeg, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg teljesen, mert a sütőben kell tovább puhulniuk.

3. 6 perc után hozzáadjuk a fokhagymát majd egy cserépedénybe vagy más hőálló tálba öntjük az előkészített lecsót. Merőkanál segítésével három mélyedést készítünk a lecsóba, melybe három egész tojást teszünk nyersen. A tojásokat enyhén megsózzuk, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a tojás megfő. A tojásnak kissé krémesnek kell lennie, a zöldségeknek pedig roppanósnak.

Félidőben megszórjuk a lecsó tetejét a kockázott feta sajttal is.

4. A sütőből kivéve megszórjuk az újhagymával, petrezselyemzölddel és a friss bazsalikommal.

Teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk.

 

kenyér nélkül 1 adag (300 g) tartalmaz :

Energia: 246 kcal

Fehérje: 13 g

Szénhidrát: 13 g

Zsír: 16 g

vissza

Hozzászólások

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!