2014.03.17.

Egy igazi napindító reggeli tele ízekkel és energiával. Ugyanakkor könnyű, nem akadályoz abban, hogy elfogyasztása után néhány órával már az ebédet tervezzük.
Hozzávalók (2 személyre):
2 db kenyér pirítósnak (teljes kiőrlésű vagy rozskenyér)
6 db csiperkegomba (lehet barna csiperke is)
1 db kisebb vöröshagyma
1 db paradicsom
4 gerezd fokhagyma
3 szál újhagyma
só
őrölt fekete bors
olívaolaj
szárított vagy friss bazsalikom
szárított vagy friss oregánó
Elkészítés:
1. A vöröshagymát, az újhagymát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
2. A serpenyőben kevés olajon először a vöröshagymát pirítjuk meg. Félidőben hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk. Ha a kiengedett levét már elfőtte a gomba, lepirítjuk és hozzáadjuk az újhagymát.
3. Pár perc pirítás után beletesszük a fokhagymaszeleteket is. Végül a kockázott paradicsomot. Bazsalikommal és oregánóval megszórjuk. Addig pirítjuk, míg a paradicsom kissé megpuhul. Ne főzzük szét teljesen, néhány perc kell csak neki.
4. Pirítóst készítünk, melyet fokhagymával bedörzsölünk. A pirítósra még melegen ráhalmozzuk a gombás ragut.