2016.01.23.
Az ázsiai ízvilágot kevertem a magyaros vonallal, így született meg ez a nagyszerű étel, mely bekerült az új kedvenceim közé (csak, hogy ne egyek állandóan csirkehúst).
Hozzávalók (2 adag):
2 szelet csont nélküli karaj csíkokra vágva
1 ek. szezámmag
1 ek. szójaszósz
1 ek. frissen reszelt gyömbér
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tk. étkezési keményítő
1 dl csontlé vagy marhahús alaplé
2 dl víz
1 kk. Erős Pista
1 ek. olívaolaj
½ kisebb brokkoli rózsáira szedve
1 db zöld paprika vékony csíkokra vágva
só
őrölt fekete bors
a tálaláshoz: 2 adag basmati rizs
Elkészítés:
1. A húst vékony csíkokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a paprikát is csíkokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük.
Elkészítjük a szószt. Ehhez egy tálban összekeverjük az alaplét, a szójaszószt, a fokhagymát, a gyömbért, az Erős Pistát és a keményítőt.
2. A húst felforrósított olívaolajon, sóval és borssal megszórva megpirítjuk. Amikor már pirosas kérget kapott, akkor felöntjük a vízzel, és lefedve puhára pároljuk. Elpárologtatjuk róla az összes folyadékokét és a szezámmaggal megszórva megpirítjuk, majd félretesszük a húst.
3. Ugyanazt a serpenyőt használva pirítjuk meg a zöldségeket egy kevés olajon. Pár percig pirítjuk kevergetés mellett, majd hozzáadjuk az előre elkészített szószt. Lefedve 2-3 percig pároljuk. Utána hozzáadjuk a félretett húst és kevergetve pár percig még tovább főzzük.
Rizzsel tálaljuk.