2013.12.17.
A legjobb leves a hideg időkre!
Nincs is jobb hideg időben egy forró krémlevesnél. Főleg, ha fokhagyma krémlevesről van szó. Hidegben, melegben, ebédre, vacsorára, ünnepre, vagy csak úgy…valójában ezt a levest bármikor meg tudnám enni! :-)
Hozzávalók (6 személyre)
10 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál zabpehelyliszt
3 evőkanál vaj
300 g tejföl (12%-os)
1 csomó petrezselyemzöld
1,8 l víz zöldségalaplé vagy csontlé
só
őrölt fehérbors
3 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér
light sajt ízlés szerint
Elkészítés
1. Egy lábasban olvaszd fel a vajat, és add hozzá a lisztet. Keverd el és ha már kicsit besűrűsödött, akkor add hozzá a zúzott fokhagymát is, majd öntsd fel alaplével vagy csontlével. Habverővel keverd el.
2. Sóval, őrölt fehérborssal ízesítsd.
Egyszer fel kell forrnia, utána add hozzá hőkiegyenlítéssel a tejfölt (azaz, egy merőkanállal vegyél ki a levesből egy tálba, add hozzá a tejfölt, habverővel keverd el, majd lassan öntsd az egészet vissza a levesbe). Ha másodszorra is felforrt, akkor van kész a leves.
A krémesebb állag érdekében botmixerrel keverd át a kész levest.
Végül adj hozzá finomra vágot petrezselyemzöldet.
Tálaláskor szórj bele reszelt sajtot és pirított kenyérkockákat.
Diétás édességeket is kipróbálnál? Akkor a Fitnesz Édességek könyvem neked való. » Megnézem
1 adag (kenyér és sajt nélkül) |
|
Energia: | 123 kalória |
Fehérje: | 2 g |
Szénhidrát: | 5 g |
Zsír: | 10 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita