2020.11.12.

Ezt ki kell próbálnod!
Ennél a paradicsomleves receptnél talán nincs is egyszerűbb! 100%-os paradicsomlevet használok hozzá és a családi receptünk szerint elengedhetetlen belőle a zeller is. Azonban némi újítást kellett vele tennem. A cukor és a liszt nem fért bele az egészséges verzióba, de ezeket zabpehelyliszttel és xilittel helyettesesítve ugyanolyan finom ízű levest alkottam. Ezúttal főtt bulgur került bele, ami szerintem ad neki egy kis ropogós textúrát is. Ezt ki kell próbálnod neked is!
Hozzávalók (6 adag)
2 l Happy Day 100%-os paradicsomlé (szerintem ebből a legfinomabb, de kipróbálhatod más márkával is)
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál zabpehelyliszt
½ zellergumó
1 db vöröshagyma
1 teáskanál só
2 evőkanál xilit
levesbetét:
100 gramm főtt bulgur
Elkészítés:
1. Az olajat forrósítsd fel egy lábosban, majd add hozzá a lisztet. Keverd el és pár másodpercig forrósítsd, ha már kissé aranybarna színe van, akkor öntsd fel paradicsomlével. Először keveset önts hozzá, és keverd csomómentesre. A kevés lével könnyebb kiverni, de használj még hozzá habverőt is, hogy krémesebb legyen. Majd öntsd fel az összes paradicsomlével.
2. Tedd bele a zellert, a hagymát, a sót és az édesítőt.
Főzd addig, amíg a zeller és a hagyma meg nem puhul benne.
Tálalásnál szórj bele egy evőkanál főtt bulgurt.
Tipp: Durum lisztből készült betű tésztát is adhatsz hozzá.
1 adag |
|
Energia: | 149 kalória |
Fehérje: | 4 g |
Szénhidrát: | 24 g |
Zsír: | 5 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita