Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Gyömbéres kelbimbó krémleves reform módon

2015.12.13.

Gyömbéres kelbimbó krémleves reform módon

Még mindig hihetetlenül oda vagyok a gyömbérért.

Pár héten belül ez már a harmadik gyömbéres ételem a Gyömbéres-citrusos csirkeszárny vele sült kelbimbóval és basmati rizzsel és az Alakbarát gyömbéres paprikás csirke után. Hogy miért? Egyrészt a gyömbér kiváló immunerősítő és csípős íze a diétában is segítségemre van. Másrészt fogalmam sincs. A múlt hónapban a kardamomra voltam rákattanva ugyanígy, most pedig a gyömbér van a topon. Nektek mi a kedvenc alapanyagotok mostanában?

Hozzávalók (2 személyre):

15 db kelbimbó

1 ek. vaj

őrölt fehér bors

2 dl víz vagy zöldségalaplé

1 tk. reszelt gyömbér

1 dl főzőtejszín

 

Elkészítés:

1. A kelbimbót előkészítjük: a külső, sérült leveleket és a talpazatot levágjuk. Megmossuk, néhány levelet leszedünk róla és félretesszük, a többit négyfelé vágjuk.

2. Egy lábosban felforrósítjuk a vaj 1/3-ad részét és megpirítjuk rajta a félretett kelbimbó leveleket. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a reszelt gyömbér 1/3-ad részét. Kivesszük a lábosból és félretesszük.

3. Ugyanabba a lábosba felforrósítjuk a maradék vajat. Ezen átpirítjuk az összevágott kelbimbót. Sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük vízzel vagy alaplével. Puhára főzzük, majd össze turmixszoljuk.

4. A turmixszolt kelbimbót visszatesszük a tűzhelyre, felöntjük a tejszínnel és átforraljuk. Az utolsó percekben adjuk hozzá a maradék reszelt gyömbért.

Tálalásnál a forró levesbe tesszük a félretett sült kelbimbót.

 

Tipp: Ha egy kicsit sűrűbb állagúra készítjük, akkor leves helyett egy krémes kelbimbó szószt kapunk, mely nagyon jól illik halakhoz, például lazachoz. Lehet, hogy megvan a karácsonyi menü egyik főszereplője is? :-)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!