2014.05.27.
Meleg napokra ajánlom ezt a levest, amikor jól esik egy hideg, krémes üdítően gyümölcsös leves. További előnyei, hogy pofon egyszerű elkészíteni és bármilyen gyümölcsből megvalósítható.
Hozzávalók (4-6 személyre):
400 ml habtejszín
400 ml narancslé
½ citrom leve
kb. 8 dkg porcukor
1 ek. gyümölcslikőr (pl.: őszibarack vagy cseresznye)
gyümölcsök (pl.: eper, alma, narancs, körte, sárgadinnye, görögdinnye stb.)
Elkészítés:
1. A habtejszínt egy nagyobb tálba öntjük. Habverővel elkeverjük benne a porcukrot. Felöntjük a narancslével. Elkeverjük. A citrom levével és a likőrrel ízesítjük.
2. Belekeverjük az apró darabokra vágott gyümölcsöket és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
Tejszínhabbal hidegen tálaljuk.