2020.10.25.

Ez kell a hideg napokra!
A klasszikus levesek receptjei valódi kincsek a hideg időkben. Magyaros leveseink néha nem esnek bele a diétás kategóriába, de ezen egy-két trükkel könnyedén segíthetünk. Csupán az étolajat/zsírt kell lecserélnünk olívaolajra vagy kókuszolajra és a fehér lisztet más lisztekre. Ebből a receptből teljesen elhagytam a lisztet, de ha te sűrűbbre szeretnéd, akkor keverj a tejfölhöz 1,5 evőkanál zabpehelylisztet. Szerintem liszt nélkül is isteni finom! Ráadásul egészséges, lakató és nagyon egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók (10 adaghoz)
2 evőkanál olívaolaj
1 közepes méretű vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
½ kelkáposzta
1 tv paprika
4 kisebb darab burgonya
só
őrölt fekete bors
őrölt fűszerkömény
víz
400 g füstölt, főtt bécsi virsli (min. 85% hústartaommal)
450 g tejföl (12%-os)
Elkészítés
1. A hagymát vágd finomra. A fokhagymát szeleteld fel. A paprikát és a krumplit vágd kockákra. A káposztát vágd csíkokra. A virslit karikázd fel. Tedd félre.
2. Forrósítsd fel az olívaolajt egy nagyobb lábosban, és pirítsd aranybarnára benne a vöröshagymát. Add hozzá a paprikát és azzal is pirítsd meg, a végén add hozzá a fokhagymát, keverd el, majd húzd le tűzről és hintsd meg fűszerpaprikával. Keverd el. Keverd hozzá az őrölt köményt is, majd öntsd fel vízzel. Sózd és borsozd. Forrald fel.
3. Ha felforrt, akkor tedd bele a kockázott burgonyát és a csíkokra vágott káposztát. Sózd meg.
Főzd puhára a zöldségeket.
4. Közben egy keverőtálba öntsd bele a tejfölt és a leves forró levéből adj hozzá 3-4 merőkanálnyit. Keverd el, majd öntsd vissza a forrásban lévő levesbe.
5. Forrald át és a legvégén add hozzá a virslit, aminek csak egy pár perc kell, hogy puha legyen a forró levesben.
Egy nagy kanál tejföllel tálald!
1 adag |
|
Energia: | 230 kalória |
Fehérje: | 8 g |
Szénhidrát: | 8 g |
Zsír: | 18 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita