2020.08.22.

Valódi kincs a kánikulában!
Nyári melegben jól esnek a hideg levesek. Általában gyümölcsleveseket készítünk ilyenkor, pedig a zöldségekből is mennyien finom nyári leveseket lehet alkotni percek alatt. A kapros cukkini krémlevesem valódi kincsnek bizonyult egy forró szombat délután.
Hozzávalók (3 adaghoz)
2 db (500 g) cukkini
250 ml tej (1,5%-os)
100 g ricotta
só
őrölt fekete bors
1 csomó kapor
Elkészítés
1. A cukkinit tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. Tedd bele egy lábosba, sózd meg és öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje. Fedő alatt párold teljesen puhára, majd ha kész, akkor öntsd le róla a főzővizet, add hozzá a tejet, a ricottát, szórd meg őrölt fekete borssal és egy kevés kaporral, majd botmixerrel krémesítsd (vagy ha van termo üveges turmixgéped, akkor öntsd át abba). Még melegen turmixold fincsi krémesre.
2. Ha kész, hűtsd ki és tálald ricottával, kaporral megszórva.
Tipp: Melegen fogyasztva is nagyon finom.
Diétás édességeket is kipróbálnál? Akkor a Fitnesz Édességek könyvem neked való. » Megnézem
1 adag |
|
Energia: | 106 kalória |
Fehérje: | 7 g |
Szénhidrát: | 11 g |
Zsír: | 5 g |
Recept és ételfotók: Földi Rita