Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Medvehagyma-krémleves ropogósra sült sonkával

2017.04.28.

Medvehagyma-krémleves ropogósra sült sonkával

Tavaszi leves, ami erőt ad és gyógyít is

Ez a leves erőt ad és gyógyít. Különleges, finom ízével pedig garantáltan feldobja a napodat. Tedd próbára te is!

Mit kell tudni a medvehagymáról?

A medvehagyma hatalmas gyógyító erővel bír. Tisztítja, méregteleníti gyomrot, a beleket és a vért is. A medvehagyma többek között jó a magas vérnyomás ellen, enyhíti a fejfájást, tisztítja a húgyhólyagot és a vesét, enyhíti a női panaszokat, és jó a reumára is. Ezek mellet pedig még vágykeltő hatású is.

 Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 csomó medvehagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 evőkanál olívaolaj

  • 4 közepes méretű burgonya

  • 1 dl főzőtejszín

  • 1 csipet őrölt fehér bors

  • 1 csipet őrölt szerecsendió

  • víz vagy zöldségalaplé

levesbetét

  • teljes kiőrlésű kenyér

  • olívaolaj

  • fekete-erdei füstölt sonka

 Elkészítés

1. Mosd meg a medvehagymát, a szárát csípd le és, vágd apróra. A fokhagymát szintén aprítsd fel. A burgonyát vágd kisebb kockákra.

2. Forró olívaolajon 1-2 másodpercig melegítsd az aprított fokhagymát (épp csak addig, hogy elkezdjen pirulni), majd add hozzá a kockázott burgonyát. Sózd, borsozd és kevés őrölt szerecsendióval ízesítsd. Kevergetve pár percig süsd, majd add hozzá a medvehagymát. (Tegyél félre belőle egy keveset a tálaláshoz.) Ezzel is keverd át és rövid ideig egyben párold a burgonyával.

Öntsd fel vízzel vagy zöldségalaplével és  főzd puhára a hozzávalókat.

3. Ha a burgonya teljesen megpuhult, akkor botmixerrel pürésítsd a levest. Adj hozzá főzőtejszínt és egyszer forrald át.

4. Pirított kenyérkockákat és ropogósra sütött sonkát adj hozzá a tálalásnál. Ehhez a kenyeret vágd kb. 1 cm-es kockákra és egy sütőpapírral bélelt tepsin terítsd szét. Locsold  meg olívaolajjal és sütőben süsd ropogósra. A sonkaszeleteket is a sütőpapíron süsd meg, olaj nélkül. Miután ropogósra sültek, törd össze és így szórd a forró levesbe. A kenyérkockával és a friss medvehagymával együtt tökéletes ropogtatni való lesz!

1 adag

 

Energia:

276 kalória

Fehérje:

9 g

Szénhidrát:

41 g

Zsír:

9 g


Recept és ételfotók: Földi Rita

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Szólj hozzá elsőként!